Libalakoma

2022.11.08. 14:30

Debrecen főteréről egy étterembe költözik a Márton-napi sokadalom

Háromszáz négyzetméteres étteremudvaron és két fűtött helyiségben libalakomázhatunk.

Forrás: Napló-archív

A Márton-nap sok cívisvárosi számára összekötődött az elmúlt években a főtéri vigalommal, amelyen számos szolgáltató ludas ételeivel tehettünk a babona ellen: úgy tartják, hogy aki november 11-én libát nem eszik, egész éven át éhezik.

Idén a rendezvényt beköltöztetik a Barabás étterem 300 négyzetméteres udvarára és környékére. Az érkezők rendelkezésére áll majd a vendéglátóhely mindkét részlege és Vár utcai épület előtti része. Egyszerre háromszáz főt tudnak leültetni, de az elviteli szándékra is készülnek a szervezők – mondta megkeresésünkre a vendéglő tulajdonosa. Barabás Zoltán hozzáfűzte, igyekeznek kicsiben megadni azt az élményt, amit a Kossuth téren kaptak a vendégek a korábbi években. 

Hangsúlyozta, sajnálja, hogy a hely szűke okán most nem tudnak megjelenni a régi partnerek, a gasztronómián kívüli termékeket kínálók.

Az esemény három napján – november 11. és 13. között – tízféle libás lakoma közül választhatnak a résztvevők. Terítéken lesz a legnépszerűbb libacomb, libatoros, zúzapörkölt, libahúsos töltött káposzta, libakolbász és ludaskása is. Barabás Zoltán érdeklődésünkre úgy nyilatkozott: előrelátó vállalkozóként már augusztusban lekötötte a Márton-napi finomságokhoz szükséges alapanyagok szállítását a partnerekkel, ezért az azóta megduplázódó húsár a most felszolgálandó ételek blokkján nem hagy jelentős nyomot. Úgy véli, elég kedvező áron tudják biztosítani az ételeket és a friss idei borokat.

Érdeklődésünkre a döntésről a Polgármester Hivataltól azt a választ kaptuk, hogy a 16. alkalommal megrendezendő debreceni Márton-Napi Libalakomának a Kossuth téri Adventi vásárra való készülődés, a szervezési és építési munkálatok miatt kerestek más helyszínt. 

HaBe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában