Tudomány

2022.11.10. 12:38

A biotechnológia újdonságairól is szó volt a Debreceni Egyetem szimpóziumán

A mikotoxin-kutatás, valamint a mezőgazdasági és a gyógyszerészeti biotechnológia kerültek középpontba.

Prof. dr. Tőzsér József

Forrás: Czinege Melinda

A nemzetközi biotechnológiai trendeket és a legfrissebb kutatási eredményeket mutatták be a Debreceni Egyetem idei biotechnológiai szimpóziumán. A DE Természettudományi és Technológiai Kar Biotechnológiai és Mikrobiológiai Tanszéke, a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar Agrár Genomikai és Biotechnológiai Központja, valamint az Agrárműszerközpont által szervezett konferencián nemzetközileg jegyzett, rangos külföldi előadók is jelen voltak, ezért idén első alkalommal angol nyelven zajlott. – A biotechnológia minden szempontból alapvető jelentőségű az emberek mindennapi életében, az egyetemen pedig kiemelt kutatási fókuszterület – fogalmazott prof. dr. Tőzsér József, a Debreceni Egyetem egészségipari innovációért és képzésfejlesztésért felelős rektorhelyettese.

Forrás: Czinege Melinda

– Óriási megtiszteltetés számunkra, hogy a hetedik alkalommal megrendezett Biotechnológia a Debreceni Egyetemen Szimpóziumunk immár nemzetközi jelentőségűvé vált. Nem számítottunk erre, amikor 2014-ben elindítottuk ezt a sorozatot. A rendezvény óriási lehetőség a fiatal kutatóknak a motivációt és az ismeretanyag-gyarapítást tekintve, hiszen itt lehetőségük van arra, hogy kutatási eredményeik bemutatása mellett találkozzanak és eszmét cseréljenek nemzetközileg magasan jegyzett külföldi kollégákkal – hangsúlyozta prof. dr. Pócsi István, a DE Természettudományi és Technológiai Kar Molekuláris Biotechnológiai és Mikrobiológiai Tanszékének vezetője.

Prof. dr. Pócsi István
Forrás: Czinege Melinda

Az egyetemen 1987-ben indult el a biotechnológus képzés a biológus képzés specializációjaként, 2010-ben pedig a biotechnológia mesterszak. Az első biotechnológus évfolyam tíz évvel ezelőtt végzett. Idén szeptemberben elkezdődött az alapszakos oktatás is. – Ezek az oktatási fejlemények külön színt adnak a konferenciának – tette hozzá a tanszékvezető.

Panyiczki-Berényi Viktória

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában