Fejlesztés

2022.10.07. 09:46

Korszerűsítették és bővítették a földesi asztalosüzemet

Új eszközöket is beszereztek.

Forrás: hbmo.hu

2016-ban létesült asztalosüzem a településen 15 fő foglalkoztatásával, két év múlva pedig egy könnyűszerkezetes csarnokkal bővült a terület – közölte pénteken a hbmo.hu. 

A most megvalósult fejlesztés során a meglévő gyártóüzemet fejlesztették, területét növelték, korszerűsítették, hatékony eszközöket szereztek be.

Mindezek által javultak a feltételei a gazdaságos termékgyártásnak és az új termékek előállításának. Az üzemeltetést és a munkaerőpiaci működést az önkormányzati tulajdonú Földes Vagyongazdálkodási Kft. fogja biztosítani. Az október 6-án rendezett átadó ünnepség elején Jeneiné dr. Egri Izabella polgármester megemlékezett az aradi vértanúkról is, majd megköszönte a beruházásban közreműködők munkáját. 

Forrás: hbmo.hu

Réthy Pál, a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkára is jelen volt, aki elmondta, hogy a BM által elindított Gazdaságélénkítő Program első három ütemébe kijelölt 150 településből 93 részesült támogatásban, ebből 23 hajdú-bihari: 

  • I. ütem: Álmosd, Báránd, Fülöp, Körösszegapáti, Monostorpályi 
  • II. ütem: Bakonszeg, Biharkeresztes, Biharnagybajom, Csökmő, Földes, Furta, Kismarja, Magyarhomorog, Sárrétudvari, Tetétlen 
  • III. ütem: Bihartorda, Esztár, Gáborján, Görbeháza, Téglás, Tépe, Újszentmargita,  Vámospércs

 

Bodó Sándor, a térség országgyűlési képviselője beszédében hangsúlyozta, 2010-ben a foglalkoztatás számadatai megdöbbentőek voltak, hiszen hazánk 10 milliós lakosságából csupán 3,7-3,8 millió munkavállaló volt, mára ez a szám 4,7 millióra emelkedett, köszönhetően a kormányzat által beindított, „cselekvő” programoknak. 

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat képviseletében Bulcsu László alelnök vett részt az eseményen, aki komoly sikerként értékelte a Gazdaságélénkítő Programot, hiszen a megvalósult beruházások nem feltétlenül önálló egységként működnek, hanem valamilyen összefüggés van közöttük, egymásra épülnek. 

A rendezvény szalagátvágással és üzemlátogatással ért véget. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában