Tanulás és kutatás

2022.10.11. 10:02

Kiemelkedő eredményeik miatt részesültek ösztöndíjban a jövő orvosai

A Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kar 14 hallgatója kap Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjat ebben a tanévben. Az erről szóló oklevelet hétfőn Mátyus László, a kar dékánja adta át a tehetséges diákoknak.

A Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjban a kiemelkedő tanulmányi eredményt elérő és a szakmai, tudományos területen is kimagasló munkát végző hallgatók részesülhetnek. Az Általános Orvostudományi Kar hallgatói közül pályázatuk alapján idén 14-en érdemelték ki a támogatást - írja az unideb.hu

– Önök dicsőséget hoznak az Általános Orvostudományi Karnak. Sikerült igazán erős pályázatokkal nevezniük és ezek alapján elnyerni az ösztöndíjat. Bizonyították, hogy tehetségesek és társaiknál jobban akarják a sikert – köszöntötte az ösztöndíjas hallgatókat a kar dékánja.

Forrás: unideb.hu

Mátyus László felhívta a díjazottak figyelmét arra, hogy a jövőben is fektessenek nagy hangsúlyt a tudományos munkára.

– Ha igazán jó orvosok akarnak lenni, akkor a tudománnyal is foglalkozniuk kell. Azt ajánlom, rezidensként is legyenek PhD-hallgatók, kutassanak, publikáljanak. Higgyék el, hogy összeegyeztethető a gyógyítás és a tudományos munka. Gondolkozzanak el ezen és próbálják meg ennek megfelelően alakítani az elkövetkező néhány évet – tette hozzá a professzor.

Az Általános Orvostudományi Kar Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjban részesült hallgatói hétfőn a kar dékánjától vették át a támogatásról szóló oklevelet a Kenézy Villában. Az ösztöndíjat egy tanévre (10 hónapra) kapják a nyertes pályázók, a támogatás összege 40 ezer forint havonta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában