Megbecsülik a korosztályt

2022.10.07. 12:56

Idős lakosait köszöntötte Téglás

A demencia elleni küzdelem eredményeiről is hallhattak előadást a résztvevők.

Szabó Csaba a város nevében egy-egy ajándékcsomaggal köszöntötte a legidősebb lakosokat

Forrás: Téglás Önkormányzat-archív

A téglási szépkorúakat köszöntötték kedden délelőtt az idősek világnapja alkalmából, a helyi közösségi házban. Szabó Csaba polgármester a köszöntőjében rámutatott a közösségi gondoskodás fontosságára, s kiemelte, hogy Tégláson az idősek mindig számíthatnak a város segítségére.  

– Most, amikor az energiaválság miatt soha nem látott megszorításokra kell készülnünk, Tégláson még csak szóba sem került, hogy esetleg bezárjon a szociális gondozási központ – hangsúlyozta a városvezető. Ezután egy jó hangulatú kvíz keretében játszott a résztvevőkkel, és ajándékcsomaggal köszöntötte a jelen lévő legidősebb téglási férfit és asszonyt.  

A rendezvényen a Bárczay Anna Városi Óvoda csoportjai a nemzeti összetartozás táncával lépett fel, majd Chebliné Kocsis Erzsébet intézményvezető a 2022. évi INDA programot mutatta be, értékelte a demencia elleni küzdelem eredményességét. A részt vevő szépkorúak mind elismeréssel és köszönettel nyilatkoztak a foglalkozásokról és a helyi lapban megjelent rejtvényekről, fejtörőkről.

Chebliné Kocsis Erzsébet felvillantott egy rövid életképet is a demencia elleni programból, és kiderült az is, hogy miként lehet a legegyszerűbb kérdésekre is egy-egy nótával, helyi népdallal felelni. Az intézményvezető elmondta, hogy a szépkorúak állapotáról nagyon árulkodó képet mutat az, hogy adott esetben nem tudtak végigénekelni egy egyébként ismert, közkedvelt dalt.

Kerekes-Bíró Éva 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában