Rémisztő kis lények

2022.09.15. 15:51

„Majdnem szívrohamot kaptam” - több olvasónk is találkozott már a böszörményihez hasonló óriáspókkal

Olvasóink pókészleléséből válogattunk, amelyeknek nem mindig örülünk.

Forrás: Olvasói felvétel

 

A közösségi médiában terjedtek el az utóbbi időszakban olyan fotókkal igazolt bejegyzések, miszerint hatalmas pókokkal találkoztak az emberek Hajdú-Biharban is; az otthonukban vagy épp a kertben. Van, aki sikoltozva menekült, valaki inkább vizsgálgatja, dokumentálja. De kétségtelenül mindenkit meglep

 

- írtuk meg szerdán portálunkon. 

Váradi Zoltántól, a Természettár vezetőjétől megtudtuk ez az óriási, nagy riadalmat okozó kis lény hazánk legnagyobb pókfaja, a szongáriai cselőpók (Lycosa singoriensis), amellyel mostanában sokfelé lehet találkozni Magyarországon, de már évek óta „rettegésben” tart sokakat.  A teljes cikket itt olvashatja:

Cikkünk hatására több olvasónk is osztott meg fotót a találkozásról, volt, aki azt is megírta, hogy miképpen reagálna, ha összefutna egyel. 

Olyan velőtrázóan sikítanék, még Miskolcon is hallaná mindenki

- jegyezte meg egyik kommentelőnk, egy másik személy azonban ennél sokkal rémisztőbb történetet írt meg. Ez maga a horror két mondatban: 

arra ébredtem ,hogy egy ilyesmi pókocska mászik rajtam. Majdnem szívinfarktust kaptam.

Szerencsére azonban pozitív történet is akadt, hiszen az egyik hozzászólásban azt ecsetelte egy olvasónk, hogy 

nálunk van a kertben, az ősz a pókok szezonja. Imádom őket, nagy segítségek a kertben rengeteg káros rovart megfognak, közöttük a poloskákat is.

Forrás: olvasói felvétel
Forrás: olvasói felvétel
Forrás: olvasói felvétel

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában