A fák ünnepe

2022.09.20. 15:39

Nagyerdő hete, harmadjára is

Októberben egy héten át dobban hangosabban Debrecen zöld szíve

Forrás: Molnár Péter

A Nagyerdő hetét harmadik alkalommal szervezi meg a Debreceni Értéktár Bizottság, a Nagyerdő Társaság és partnereik. A részletekről kedden volt szó a Sziget-Kékben.

Puskás István alpolgármester először felidézte a város őszi szezonjának meghatározó kulturális eseményeit, majd elmondta, hogy ezek a programok jellemzően Debrecen értékeiről és identitásáról, a debrecenieknek szólnak, akárcsak az október 1. és 9. között megrendezendő Nagyerdő Hete. Úgy fogalmazott: a szervezői kör szélesdésével évről évre az a cél, hogy minél több emberhez jusson el a rendezvény üzenete.

Forrás: Molnár Péter

Mazsu János, a Nagyerdő Társaság és a Debreceni Értéktár Bizottság elnöke elmondta, hogy október első hetében egyre több lehetőséget felmutatva kívánják mozgósítani a debrecenieket, hogy minél többen közelebb kerüljenek a „város zöld lombkoronájához”. A Nagyerdő hete a sokakat vonzó sporteseménnyel, az Oxigén Kupával kezdődik, amelyeken meglepetésvendéggel, egy debreceni olimpikonnal találkozhatnak az érdeklődők. A programsorozat az előzőekhez hasonlóan ezúttal is október 3-án kezdődik hivatalosan, amikor is a Méliusz Központi Könyvtárban tematikus fotókiállítással és a Természettár tárlatával várják a közönséget.

Forrás: Molnár Péter

A Nyírerdő Zrt. jóvoltából szakmai és játékos programok egyaránt lesznek, a Nagyerdő napjára, október 7-re pedig koszorúzással és nemzetközi konferenciával készülnek a szervezők. Lesz családi nap is, ekkor szakmai vezetés mellett ismerhetjük meg a Nagyerdő rejtett értékeit. Csontos Pál, a Debreceni Egyetem Konfuciusz Intézetének magyar igazgatója kiemelte, hogy az itt tanuló kínai hallgatók zenés-táncos produkciókkal mutatkoznak be október 8-án. A Nagyerdő hete programsorozatának részletes leírása a találkozó közösségi oldalán található meg.

SZD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában