Elektrotechnikai vándorgyűlés

2022.09.21. 13:41

Gyors változások, új kérdések az energiaiparban

Az iparág legnagyobb magyar szakmai találkozóját idén Debrecenben tartják meg.

Forrás: Molnár Péter

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület 68. vándorgyűlésére érkeztek szakemberek és érdeklődők szerdán a Kölcsey Központba. Gelencsér Lajos, a MEE elnöke köszöntjében elmondta, hogy az ágazaton belül ez ország legnagyobb szakmai rendezvénye, mely lehetőséget biztosít tapasztalatok megosztására, új trendek és módszerek bemutatására, személyes eszmecserére, valamint arra, hogy a résztvevők segítséget, megerősítést kapjanak. – A villamos iparágban dolgozók szakmai támogatást kaphatnak, a kiállításon új fejlesztéseket ismerhetnek meg, ezzel támogatva a fejlesztő cégeket. A vándorgyűlés a megbízható energiaellátás kérdéséhez is hozzájárul a szállítás, elosztás és a felhasználás kapcsán egyaránt, emellett megújuló energiákról és az energiaárak drasztikus változásával kapcsolatban is választ keresnek a találkozón – fejtette ki.

Kiemelte, hogy a vándorgyűlés olyan értékeket képvisel a találkozó, mely nemcsak a hatékonyságra, hanem a minőségre mint értékre, a kreativitásra, valamint az egymás iránti szolidaritásra is felhívja a figyelmet.

A jövő kulcsa

Balázs Ákos alpolgármester elmondta, Debrecen fejlődésében meghatározó volt a múltban és jelenleg is az itt élő emberek tudása, aminek a Debrecen Egyetemnek és az oktatási intézményrendszernek nagy jelentősége van. Beszélt a kormányzattal és a szakemberekkel kialakított együttműködésről, a Debrecen 2030-as programról, majd úgy fogalmazott: a városfejlesztési stratégiában továbbra is nagy szükség van a szaktudásra. – Olyan időket élünk, amikor a város jövője, a gazdaság fejlődése vagy a zöld jövő kialakítása nem elképzelhető a vándorgyűlés két hívószava: az energia és az adat nélkül. Hozzáfűzte, hogy az energiaellátás napjainkban a túlélést, a kiútkeresést jelenti, melyben a 122 éves múltú egyesületnek és szaktudásnak nagy szerepe van. – Debrecen okos és zöld. A város azt szorgalmazza, hogy fenntartható módon fejlődjön, és ebben a korszerű energiahasznosítása kulcskérdés – mondta.

A találkozó szerdától péntekig tart, és eddig hét alkalommal rendezték meg Debrecenben.

1954-ben 50-60 résztvevővel indult útjára, innentől 4 év kivételével mindig megszervezték a konferenciával és szakkiállítással egybekötött gyűléseket. Sok szempontból a legek közé tartozik az idei találkozó, melyen csaknem 90 szakmai előadás hallható, több mint 900 résztvevő és több mint 30 kiállító vesz részt a Kölcsey Központ 340 négyzetméterén.

SZD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában