Korszerűbb felülettel

2022.09.08. 11:32

Átadták a Lilla Téri Általános Iskola megújult sportudvarát

A mozgás a testi, lelki és a szellemi fejlesztést egyaránt magába foglalja – fogalmazott Pappné Gyulai Katalin tankerület-vezető.

Forrás: Kiss Annamarie

Ünnepélyes keretek között adták át a debreceni Lilla Téri Általános Iskola megújult felületű udvarát csütörtökön.

Pethő Katalin intézményvezető kiemelte: fontos pillanat ez az iskola életében, hiszen a gyerekek egy olyan teret vehetnek birtokba, ami nemcsak szabadidős tevékenységre, hanem sportolásra is kitűnően alkalmas. Az elmúlt években sok beruházás és felújítás történt az intézményben. Az energetikai felújítás, a geotermikus fűtési rendszer kiépítése mellett a tavaly átadott épületegységet emelte ki, ami óriási mérföldkőnek számított az iskola életében.

Forrás: Kiss Annamarie

– Minden beruházás nagy örömöt jelent számunkra, ezek közül különösen azok fontosak, amelyek a felnövekvő nemzedékek szolgálatában állnak. A mostani befektetéssel intézményünk egy korszerű és igényes sportfelülettel gazdagodott. Így közös erővel elértük a célunkat: esélyt biztosítunk a sportolásra, ami a gyermekek számára elengedhetetlen – hangsúlyozta az intézményvezető.

Komoly fejlesztések

Barcsa Lajos alpolgármester megjegyezte, jó látni, hogy folyamatosan fejlődik az iskola, és jelenleg is egy fantasztikus együttműködésnek lehetünk tanúi. Nem ez az első lépés, és nem is az utolsó, hogy az önkormányzat és a tankerület komoly fejlesztéseket hajtott végre közösen.

– A sporttérrel kapcsolatban pedig a magánszektorral is kiegészül a fejlesztés, melyet szívből köszönünk Katona Zoltánnak, aki támogatója és megvalósítója a sporttérnek – fogalmazott Barcsa Lajos. Mint jelezte, az önkormányzat részéről mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy minél komfortosabb körülmények között tanulhassanak a diákok, és taníthassanak a pedagógusok.

– Debreceninek érzem magam, igaz, nem itt születtem, de hosszú évek óta a településen élek. Csaknem húsz évvel ezelőtt kezdtem a vállalkozásomat, előtte testnevelő tanárként dolgoztam – fogalmazott Katona Zoltán, a Katker Kft. ügyvezető-tulajdonosa. Úgy fogalmazott, hogyha valaki egy közösségnek a része, akkor kötelessége, hogy tehetsége és lehetőségei szerint mindent megtegyen az őt körülvevőkért, valaminta városért.

Biztonságos, egészségek környezet

Pappné Gyulai Katalin, a Debreceni Tankerületi Központ igazgatója rámutatott: megítélése szerint nagyon szerencsések a Debreceni Tankerületi Központ által fenntartott intézmények, mert folyamatos fejlesztésben részesülnek.

Forrás: Kiss Annamarie

– Egy évvel ezelőtt 70 millió forint értékben bővítettük az intézményt, és már akkor is jeleztem, hogy azon iskolákat bővítjük, ahol igény mutatkozik, és ezt az igényt nem más hozza létre, mint az, hogy ebben az iskolában nagyon magas színvonalú nevelő-oktató munka folyik: igazán keresett az intézmény. Emiatt úgy gondolom, hogyha tehetünk valamit a fejlesztések érdekében, akkor teljes körűvé kell hogy varázsoljuk azt a környezetet, amiben a mindennapokban a gyerekek magukba szívják a tudást, a pedagógus kollégáim pedig végzik a munkájukat – jegyezte meg Pappné Gyulai Katalin.

Mint kiemelte, céljuk nem más, mint hogy biztonságos, egészséges és esztétikus környezetet teremtsenek a gyermekeink számára. 

– A sport fontosságát pedagógusként úgy gondolom, hogy nem lehet megkérdőjelezni. A mozgás a testi, lelki és a szellemi fejlesztést egyaránt magába foglalja. Ez a sportudvar lehetőséget biztosít arra, hogy mozogjanak a gyerekeink, a szabadidejüket hasznosan töltsék, és nem utolsósorban: az udvar közösségépítő ereje sem megkérdőjelezhető – húzta alá a szakember.

NE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában