Választás

2022.08.23. 15:31

Nem csak polgármestert választanak Derecskén

Szeptember 25-én ismét az urnák elé várják a szavazókat.

Forrás: Napló-archív

Polgármestert és képviselőket is választanak szeptember 25-én a hajdú-bihari járási székhelyen, Derecskén – derül ki a város honlapján olvasható hírekből. A 2019-ben megválasztott képviselő-testület június 30-án 5:2 arányban a feloszlásáról döntött.

A jelöltállítás határidejére – augusztus 22-éig – öt polgármesterjelöltet vett nyilvántartásba a helyi választási bizottság: három függetlent, valamint egy momentumost és egy munkáspártit. A nyolc képviselői helyre 25-en pályáznak, akik közül 22 független, egy-egy pedig a Momentum, a Magyar Munkáspárt és a Mi Hazánk Mozgalom színeiben indul.

Vitányi István, a Fidesz választókerületi elnöke augusztus 2-án feloszlatta a derecskei pártcsoportot, amelynek elnöke Bordán Szabolcs polgármester, alelnöke Ács-Dósa Mónika alpolgármester volt. Ők most függetlenként indulnak ismét, előbbi polgármester-, utóbbi képviselőjelöltként. Szintén függetlenként indul polgármesterjelöltként az előző ciklusok alpolgármestere, Rácz Anikó, valamint képviselőjelöltként a várost korábban 13 évig vezető Bakó István, aki a megyei közgyűlés Fidesz-frakciójának tagja 2019 óta.

MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában