Egyetemre készülve

2022.08.22. 15:50

Másfélszeres túljelentkezés volt az egyetemi táborba

Nem szabad félni a kutatástól, egy kalandnak kell felfogni az egészet – hangsúlyozta a tábor megnyitóján prof. dr. Kun Ferenc, dékán

Forrás: unideb.hu

A Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kara kilencedik alkalommal rendezi meg egyhetes nyári táborát középiskolások részére.

A program során a természettudományos kutatómunka és a mérnöki fejlesztések szépségeivel és nehézségeivel ismerkedhetnek meg a fiatalok. Augusztus 22. és 27. között a fizika, kémia, biológia, matematika és földtudományok iránt érdeklődő diákok betekintést nyerhetnek a Kar oktatóinak, kutatóinak és hallgatóinak életébe. A táborban részt vevők a legmodernebb eszközökkel, valamint felkészült és elkötelezett oktatók irányításával egy-egy kutatási projektfeladatot dolgoznak ki két-háromtagú csoportokban.

A Kar Biológiai és Ökológiai, Fizikai, Földtudományi, Kémiai és Matematikai Intézete változatos kutatási témákat kínál, amelyekbe akár egyéni, eredeti ötletek is bevonhatók, így ösztönözve a diákok kíváncsiságát, felderítő kedvét.

– Örülünk annak, hogy a koronavírus-járvány az elmúlt két évben sem tudta megtörni a diákok lelkesedését, és ebben az egy hétben megközelítőleg száz középiskolást láthatunk vendégül. A tábor egyre növekvő népszerűségét mutatja, hogy az első jelentkezések már azelőtt megérkeztek hozzánk, hogy meghirdettük volna az interneten. Idén 38 középiskolából érkeztek tanulók, zömében a Tiszántúlról, de vannak akik Zalaegerszegről, Nagykanizsáról és Győrből jöttek.

A tábori kutatómunka alapját olyan világszínvonalú infrastrukturális háttér adja, amely hozzájárul ahhoz, hogy a diákok megtapasztalhassák a felfedezés örömét, valamint a kutatómunka megannyi aspektusát.

Nem szabad félni a kutatástól, egy kalandnak kell felfogni az egészet – hangsúlyozta a tábor megnyitóján prof. dr. Kun Ferenc, dékán.

A szervezők az ismeretterjesztő előadások és laborlátogatások mellett változatos programokkal igyekeznek bemutatni az egyetemi diákélet előnyeit. A tábor utolsó napján konferenciát tartanak, ahol a diákok a kutatásuk eredményeiről rövid prezentációban számolhatnak majd be a Kar munkatársainak.

Panyiczki-Berényi Viktória

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában