Közlekedés

2022.08.03. 10:13

Közeleg a böszörményi traktorfieszta, fontos infók a parkolásról!

A város részletesen leírta, hogyan változik a közlekedés.

Forrás: Facebook / Hajdúböszörményi Tractor Pulling Egyesület

Mint arról már beszámoltunk, idén újra megrendezik a Hajdú Nemzetközi Traktorhúzó Verseny és a Nemzeti Amatőr Traktorhúzó Bajnokságot, a pontos dátum az augusztus 13-14-i hétvége.

A versenyt megelőző napon, pénteken újra lesz traktorkarnevál: a felvonulás 16 órakor indul a Tractorpulling pálya elől, és megközelítőleg 20 órára ér véget, visszaérkezve a pálya elé – tudatta a város hivatalos Facebook-oldala.

A menet a Széchényi-iskolánál gyülekezik 14 órától.

A felvonulás útvonala: Külső-Fehértói utca - Újfehértói utca - Szilágyi Erzsébet körút - Mátyás Király körút - Corvin János körút - Baltazár Dezső utca - Kossuth Lajos utca - Bocskai István tér - Petőfi Sándor utca - Ady Endre tér - Hadházi utca - Corvin János körút - Táncsics Mihály körút - Kemény János körút - Báthory Gábor körút - Dózsa György körút - Hunyadi János körút - Fazekas Gábor körút - Újfehértói utca - Külső-Fehértói utca.

Augusztus 11-én, csütörtökön 18 órától pénteken 20 óráig lezárják a Kossuth utcai lámpás kereszteződéstől a Diószegi – Deák utcai kereszteződésig tartó útszakaszt.

A lezárás idején az Arany János utca, a Jókai Mór utca és a Weszprémy Gáspár utca zsákutcaként működik majd, továbbá a Hajdúkerület utca megközelítése a Péchi S. utca felől, a Mester utca megközelíthetősége a Munkácsy M. utca felől lesz lehetséges.

A Kossuth Lajos és Petőfi Sándor utcákon a teljes útszakaszon tilos lesz a gépjárművek parkolása augusztus 12-én 6 órától 20 óráig. A lakosságot arra kérik, hogy a körutak mentén ne parkoljanak a felvonulás ideje alatt, ezzel is segítve a felvonulás biztonságos lebonyolítását.

A Hajdú Nemzetközi Traktorhúzó Verseny és a Nemzeti Amatőr Traktorhúzó Bajnokság 13-án és 14-én is 10 órától 17 óráig tart, a kapukat mindkét nap 9 órától nyitják. Helyszín a Radnóti Miklós utca melletti Tractorpulling pálya.

A helyszínen fizetős parkolóhelyeket alakítanak ki, melyek a Külső-Fehértói utca, Szabolcs utca felől közelíthetőek meg. A környező utcákban tilos lesz a megállás, a szabálytalanul parkoló gépjárművek tulajdonosait a rendőrség eljárás alá vonja. Az érintett helyszíneket a posztban térképen is megmutatták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában