Tovább fejlődhet a település

2022.07.25. 11:41

Csaknem kétszer annyi szavazattal nyerte Petrucz Sándor az időközi választást Bihartordán

Új polgármesterrel az élen, de változatlan tervekkel működhet a helyi önkormányzat.

Forrás: Petrucz Sándor-archív

A Hajdú-Bihar megyei községben vasárnap tartottak időközi választást, mert a korábbi polgármester, Serdült János Csaba (Fidesz-KDNP) 2021. szeptember 23-án lemondott tisztségéről. A pozícióért ketten indultak, Petrucz Sándor és Horváth Tiborné, mindketten független jelöltként. Az eredmények magukért beszéltek: a 756 választásra jogosult közül 418-an húzták be az ikszet, egy szavazat volt érvénytelen. 

A leadott érvényes szavazatok közül 277 landolt a Fidesz által is támogatott Petrucz Sándor neve mellett, így ő lett a település polgármestere.

Hétfőn megkeresésünkre elmondta: elégedett az eredménnyel, a jövőben pedig a korábbi polgármesterek munkájának mintájára kívánja fejleszteni Bihartordát. 

Az újonnan megválasztott polgármester egyébként folyamatosan figyelemmel kísérhette a település ügyeinek alakulását, hiszen húsz évig dolgozott a közigazgatásban, előbb ügyintéző volt, majd a jegyzői feladatokat látta el a helyi önkormányzatnál. 

A most folyamatban lévő projekteket is ismeri, s mint mondta, ezek beindításán dolgozik. 

Csapadékvíz-elvezető rendszer közbeszerzés kiírása alatt van, emellett van egy nyertes piac pályázatunk, de feladat a falugondnoki szolgálat beindítása is 

– mondta el.

BBI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában