Új szabály

2022.06.04. 11:00

Szigorítások léptek életbe a gyepmesteri telepen

Egyre több állati tetemet visznek a hajdúnánási telepre, megnövekedtek a költségek.

A Hajdúnánási Gyepmesteri telepen évek óta az önkormányzat biztosítja az elhullott állatok tetemeinek gyűjtését és szakszerű megsemmisítésre átadását. Az elmúlt időszakban a nagyüzemi állattartók egy része nem közvetlenül az ATEV Fehérjefeldolgozó Zártkörűen Működő Részvénytársasághoz (ATEV Zrt.), hanem a hajdúnánási gyűjtőhelyre szállítja ki a tulajdonában lévő elhullott tetemeket. Ennek következtében egyre nagyobb kiadásai keletkeznek a gyepmesteri telepnek – olvasható a város hivatalos honlapján. Mint írják, a telep területére beérkező hulladék megnövekedett mennyisége miatt szükségessé vált ezen szolgáltatás költségeinek egy részét továbbhárítani a lakosságra. Az önkormányzat közlése a továbbiakban arra hívja fel a figyelmet, hogy az állattetemek gyűjtésében és megsemmisítésében szigorítások léptek életbe.

Évente minden hajdúnánási lakostól a Hajdúnánás Városi Önkormányzat 50 kilogramm testtömeget meg nem haladó állati eredetű hulladékot ingyenesen vesz át. Azonban az 50 kg/év testtömeget meghaladó állati eredetű hulladék elhelyezése esetén az önkormányzat az általa az ATEV Zrt.-nek megfizetett díjat továbbszámlázza az állattartónak 

– tudatta a városvezetőség. 

HBN 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában