Fejlesztés

2022.06.10. 17:03

Szabó Tünde kormánybiztossal egyeztetett Papp László

A találkozón a D2030 Program főbb elemeiről esett szó.

Forrás: városháza

Papp László polgármester június 10-én, pénteken fogadta Szabó Tündét, az Északkelet-magyarországi gazdaságfejlesztési zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztost.

A találkozón a D2030 Program főbb elemeiről esett szó. A város következő évtizedének fejlesztési stratégiáját a kormány elsőként fogadta el.

Forrás: városháza

A program legfontosabb elemei a gazdaság-, oktatás-, közlekedés-, és kultúrafejlesztés, valamint egy fenntartható város megteremtése. Debrecen polgármestere bemutatta a folyamatban lévő, valamint a tervezett beruházásokat, amelyekkel kapcsolatban a kormánybiztos elismerését és támogatását fejezte ki – tudatta szerkesztőségünkkel a városháza.

Forrás: városháza

Egyetértettek abban, hogy Debrecen fejlesztési tervei az egész régió érdekeit szolgálják. A polgármester és a kormánybiztos egyeztetéseket folytattak a hat megyét magában foglaló Északkelet-magyarországi térség vasúti és közúti kapcsolatainak bővítéséről. Az oktatással kapcsolatban Papp László elmondta, Debrecen szeretné a város munkaerőigényét saját képzési kínálata révén betölteni.

Forrás: városháza

Szabó Tünde kifejezte reményeit azzal kapcsolatban, hogy a jövőben nemcsak a közeli Nyíregyháza országgyűlési képviselőjeként, hanem kormánybiztosként is hatékonyan tud majd együttműködni Debrecen városával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában