Tanévzáró

2022.06.10. 12:14

Kínai végzős hallgatók ünnepeltek az egyetemen

Hazájuktól távol egy merőben eltérő kulturális közegben szereztek diplomát.

Tizenkét kínai hallgatót köszöntöttek a Debreceni Egyetemen a pénteki ünnepélyes tanévzárón. A fiatalok egy nemzetközi oktatási együttműködésnek köszönhetően három éve kezdték meg tanulmányaikat a Bölcsészettudományi Karon (BTK) és múlt héten magyar nyelven tettek sikeres záróvizsgát magyar alapszakon. Az intézmény közléséből kiderül, a Beijing International Studies University (BISU – Pekingi Nemzetközi Tanulmányok Egyeteme) 2015-ben elindított programjában 20 középiskolás diák kezdett speciális, hétéves kurzust: három év alatt középiskolásként sajátították el a magyar nyelvet, majd egy részük egyetemi tanulmányokat folytathatott Magyarországon.

Csatár Péter a BTK stratégiai és gazdasági dékánhelyettese az ünnepélyt mérföldkőnek nevezte a kar, az egyetem, de főként a friss diplomások életében. – Sokan Önök közül maradnak és belevágnak a kétéves magyar mesterképzésbe, ez arról tanúskodik, hogy elégedettek és a program beváltotta a hozzá fűzött reményeket – mondta.

Qu Xin, a BISU oktatási igazgatója online kapcsolódott be az eseménybe. Őszinte gratulációját fejezte ki családanyaként és oktatóként. Kiemelte, az elmúlt hét évben megszerzett tudás és tapasztalat egy életen át elkíséri majd a hallgatókat. A Han Yanfei a társai nevében szintén erre helyezte a hangsúlyt beszédében.

A további felszólalók mind annak adtak adtak hangot, hogy büszkék a végzősökre, hálásak minden együttműködő partnernek és remélik a jövőbeli hasonlóan sikeres közös munkát. 

HaBe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában