Mávinform

2022.06.10. 20:05

Jelentős késések a debreceni vasútvonalon

A vihar miatt fák dőltek a vágányokra és a felsővezetékre.

Forrás: Illusztráció/MW-archív

Monor és Cegléd között – a vihar miatt – meghibásodott a biztosítóberendezés és a felsővezeték, emiatt szünetel a vonatforgalom. A közlekedés átszervezése folyamatban van – tudatta a Mávinform péntek délután.

A Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Záhony és a Budapest-Cegléd-Szeged vonalon jelentősen hosszabb menetidőkre kell számítani.

Mint írták, az erős vihar Monor és Cegléd között több helyen több fát is a vágányra és a felsővezetékre döntött, az eltávolításuk hosszabb időt vesz igénybe. A vonatok felármentesen vehetők igénybe visszavonásig a Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Záhony, a Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba és a Budapest-Cegléd-Szeged vonalakon. A vasúttársaság elfogadja a Budapest-Nyugati-Cegléd-Szolnok vonalra megváltott érvényes menetjegyeket és bérleteket a Budapest-Keleti-Újszász-Szolnok vonalon is, valamint az újszászi vonali jegyeket, bérleteket a ceglédi vonalon.

A késések és torlódások enyhítése érdekében:

  • a Nyugati pályaudvarról 17:28-kor Nyíregyházára induló sebesvonat (6118) Szolnokig kerülő útirányon közlekedik, nem érinti Zuglót, Kőbánya-Kispestet, Ferihegyet és Ceglédet,
  • a Nyíregyházáról 17:34-kor a Nyugati pályaudvarra indult Nyírség IC (603) Szolnoktól kerülő útirányon közlekedik, nem érinti Ceglédet, Ferihegyet, Kőbánya-Kispestet és Zuglót,
  • a Nyugati pályaudvarról 17:53-kor Szegedre induló Csongrád IC (736) Ceglédtől közlekedik,
  • A Nyugati pályaudvarról 18:23-kor Nyíregyházára induló Nyírség IC (608) csak Albertirsától fog közlekedni, Albertirsa és Szolnok között minden állomáson és megállóhelyen megáll.
  • A Nyíregyházáról a Nyugati pályaudvarra tartó, Szolnokról 19:21-kor továbbinduló Nyírség InterCity (IC603) kerülő úton, Újszász felé közlekedik. Nem érinti Ceglédet, Ferihegyet, Kőbánya-Kispestet és Zuglót.
  • A Nyugati pályaudvarról 17:23-kor Záhonyba induló Nyírség InterCity (IC626) és a Miskolc, Nyíregyháza és Debrecen felől a Nyugati pályaudvarra tartó Tokaj InterCity (IC566) kerülő úton, Újszász-Szolnok felé közlekedik. Nem érintik Ceglédet, Ferihegyet, Kőbánya-Kispestet és Zuglót.
  • A Nyíregyházáról Ceglédre tartó, Szolnokról 17:15-kor továbbinduló személyvonat (6135) csak Szolnokig közlekedik. Az utasok a Latorca InterCity-vel (IC33) utazhatnak Ceglédig. Az IC a Nyugati helyett csak Ceglédig közlekedik, Abonyban is megáll.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában