Olvasói panasz, hivatali válasz

2022.05.15. 09:56

Végleges megoldás kellene a Sárga dűlő rendbetételéhez

Keresik a financiális forrásokat, támogatásokat és pályázatokat a kopóréteg megújítása érdekében.

A Sárga dűlő, még a lokális javítása előtt | Forrás: Kiss Annamarie

A Szepesre vezető Sárga dűlőn tízméterenként 40 kátyút számolt olvasónk, aki panaszával a Naplóhoz fordult. – Évek óta rossz az út. Négyszáz ember él itt, és próbál nap mint nap közlekedni ezen az úton, mely némely szakaszán már járhatatlan. Amikor a repülőtéri elkerülő utat csinálták, akkor ment teljesen tönkre. Régóta ígérgeti a városvezetés, hogy rendbe teszi, de nem történik semmi – mondta olvasónk. Lokális jellegű javításokat végeztetett az önkormányzat áprilisban, ezután azonban olvasónk ismét megkereste lapunkat, és azt írta: bár valóban dolgoztak az úton, nem igazán javult a minőség. „Ha lemarnák az út felületét, és a padkákat tisztességesen feltöltenék, sokkal jobb lenne az eredmény!” – véli. 

„Az érintett utak burkolatának nagy része elöregedett, felülete repedezett és gyakran kell javítani. Az ütemterv szerint működő útellenőri szolgálatunk bejárásain tapasztaltak alapján a szükséges, lokális jellegű javításokat – a költségvetés biztosította keretek között – rendszeresen elvégeztetjük” – közölte a polgármesteri hivatal. A levél szerint az utak állapota miatt a hosszan tartó és esztétikus megoldást kizárólag az út felső aszfaltrétegének cseréjével (lokális szerkezeti átépítés és szélesítés mellett a rossz aszfaltréteg lemarása és új aszfaltréteg terítése) lehetne elérni, melynek megvalósítását az önkormányzat szerepelteti az elvégzendő feladatai között. Keresik azon financiális forrásokat, támogatásokat és pályázatokat, melyek lehetővé tennék az út kopórétegének megújítását, hogy a kivitelezést remélhetőleg a közeljövőben elvégezhessék. 

A hivatal rámutatott: „A fenntartható közlekedés biztosításáért a lokális útjavításokat már korábban megrendeltük. Szakkivitelezőnk tájékoztatása alapján a szükséges munkálatokat elvégezték. Anyagi lehetőségeinkhez mérten a jövőben is igyekszünk a szükséges fenntartási feladatokat mielőbb és rendszeresen kiviteleztetni”.

PSZ 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában