Ezt tervezik

2022.05.18. 19:38

Két közösségi teret is fejlesztenek az Erzsébet utcán, az is kiderült, pontosan hogyan

Két játszóteret érintenek a változtatások.

Figyelembe veszik a lakók igényeit a közösségi terek fejlesztéseinél | Forrás: Kiss Annamarie

Miért szüntették meg az Erzsébet utcai lakótömbbelsőben a kis játszóteret, és lesz-e helyette másik játszótér ott vagy a közelében?

– érdeklődött szerkesztőségünktől egy ott lakó Napló-olvasó. Kérdéseit továbbítottuk a debreceni polgármesteri hivatalnak, ahonnan az alábbi választ kaptuk. 

„Debrecen önkormányzata fontosnak tartja, hogy a családok kulturált környezetben tudjanak minőségi időt együtt tölteni, erre kiváló lehetőséget biztosítanak a város közösségi terei, legyen szó játszótérről vagy pihenőparkról. Az érintett területen (az Erzsébet utca 16. szám, valamint az Erzsébet utca 28–32. számnál) két játszóteret tartott fenn önkormányzatunk. A terület önkormányzati képviselőjének kérésére, valamint a lakók igényeinek figyelembevételével az egyik játszótér felújítása, míg a másik terület funkcióváltása történt meg. A többségében kisgyermekes családok környezetében játszótér-felújítás, míg a zömében idősek lakta területen pihenőpark kialakítása vált esedékessé” – áll a válaszban. 

Pihenőpark lesz 

Mint megtudtuk, az Erzsébet utca 28. és 32. szám között található játszótér folyamatos felújítás alatt áll, az elmúlt években több alkalommal történt az elavult játszóeszközök szabványos eszközökre történő cseréje. Az Erzsébet utca 16. szám alatti lakótömbben található játszótéren az elmúlt években igénybe vett játszóeszközöket – lakossági jelzést követően – helyszíni bejáráson ellenőrizték a zöldterületi szakemberek. Az elsődleges cél a játszóeszközök javítása. Amennyiben ez már a szabványoknak megfelelően nem lehetséges, vagy nem lenne gazdaságos a javítás, akkor ezeket elbontják. 

A polgármesteri hivatal arról is tájékoztatott, hogy a játszótér eszközparkja korszerűtlennek és kevésbé biztonságosnak bizonyult, így az eszközöket elbontották. Mivel a helyi lakóközösség részéről pihenőpark kialakításának igénye fogalmazódott meg, azt alakítanak ki, melynek keretében a hulladékgyűjtő edény és a pihenőpadok kihelyezése folyamatban van. A használaton kívüli homokozót jó minőségű földdel töltik fel, melybe – ültetésre alkalmas időjárási körülmények között – cserjék telepítését tervezik.

Vass Attila 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában