Ezer iskolás érkezik

2022.05.13. 09:09

Hagyományokkal ismerkedhetnek a gyerekek Hajdúnánáson

A nemzeti identitás erősítése mellett az önfeledt szórakozásé a főszerep a Kendereskertben.

Forrás: Önkormányzat-archív

Az országos Lázár Ervin Program keretében több mint egy héten keresztül általános iskolai elsős és másodikos diákok, valamint pedagógusaik látogatnak ki egy-egy napra a hajdúnánási Kendereskertbe, ahol a fiatalok játékos formában ismerkedhetnek meg a hagyományokkal, a nemzeti értékekkel – tájékoztatott a város önkormányzata.

A programok között többek között íjászkodás, népi játékok megismerése, őshonos állatok bemutatása és egy kertészeti látogatás is szerepel. A következő napokban több mint ezer gyerek érkezik Balmazújvárosról, Polgárról, Tiszagyulaházáról, Görbeházáról, Hajdúdorogról, Újtikosról és Hajdúnánásról is a Kendereskertbe.

Forrás: Önkormányzat-archív

A Lázár Ervin Program egyedülállósága, hogy szociális helyzettől és lakóhelytől függetlenül minden, az 1-8. évfolyamon tanuló általános iskolai diáknak évente egy alkalommal ingyenesen biztosítja a lehetőséget színházi-, tánc-, és cirkuszi előadások, komolyzenei hangversenyek, muzeális intézmények, valamint az őshonos állatok bemutatóhelyeinek meglátogatására.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában