Közgyűlés

2022.04.21. 21:23

Új vezérigazgató és főépítész a fürdővárosban

Több mint harminc témát tűzött napirendre április 21-i ülésén Hajdúszoboszló képviselő-testülete. Ezek között számos jelentős beszámoló, illetve zárszámadás, pályázati döntések és személyi kérdések is szerepeltek.

Forrás: Tóth Imre

A képviselő-testület elfogadta az elmúlt évi önkormányzati költségvetésről szóló beszámolót. A hagyományokhoz híven szintén most került terítékre a Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt. zárszámadása és idei üzleti terve, továbbá a Hajdúszoboszlói Turisztikai Nonprofit Kft. beszámolója, melyeket szintén elfogadtak.

A beszámolók között szerepelt a helyi menetrend szerinti autóbusz-közlekedésről szóló, ezt ugyancsak jóváhagyták, akárcsak a Bocskai István Múzeum beszámolóját, munkatervét és műtárgyrevíziójáról készített előterjesztést, valamint a polgármesteri hivatal éves beszámolóját.

Forrás: Tóth Imre

Személyi kérdések között a tulajdonosi jogokat gyakorló képviselő-testület egyetértett azzal, hogy a májusban tartandó közgyűlés a lemondott Kircsi Lajos vezérigazgató helyett az igazgatóság egyik tagját, Czegle-Pinczés Enikőt bízza meg a Hungarospa zrt. vezérigazgatói feladataival.

A képviselő-testület arról is szavazott, hogy a turisztikai nonprofit kft. ügyvezetését továbbra is Lévay Enikő lássa el.

Egyelőre év végéig új főépítésze lesz Hajdúszoboszlónak, az ismert helybeli szakember, dr. Kálmánné Hunyadi Györgyi építészmérnök személyében. Az elhangzottak szerint a pozíciót húsz évig betöltő Tokai-Kiss Gábor lemondott, egyelőre csak az üzleti szférában kíván tevékenykedni.

Forrás: Tóth Imre

Döntöttek a kulturális, sport és turisztikai alap felhasználásáról, mely a kiemelt rendezvényeket tartalmazza. Ezután a képviselők a lezárult önkormányzati pályázatokat is elbíráltak, először a kulturális, sport és turisztikai témákban beérkezett pályamunkákról döntöttek. Ezt követően a civil szervezetek és intézmények támogatására elkülönített alapra érkezett pályázatokról határoztak, majd három alapítvány támogatásáról. Mindezen túl az ún. köznevelési alap pályázatuk meghirdetéséről szavaztak az oktatási alapítványok támogatása érdekében.

A Zöld Klímáért Hajdúszoboszló Városában nyertes KEHOP európai uniós pályázat keretében elkészült, a testület elfogadta a város harminc évre szóló klímastratégiáját. A továbbiakban jóváhagyták az éves önkormányzati környezetvédelmi program aktuális intézkedési tervét is. Hasonló téma következett, a helyi önkormányzat úgy döntött, hogy pályázik a VárosFA elnevezésű programra, mert nyertesség esetén 70 sorfát szeretnének ültetni.

A városi bölcsőde konyhájának felújítása érdekében további 15 millió forint önerő biztosításáról is döntés született. Elfogadták továbbá a közterületek felújításáról szóló előterjesztést, mely egyelőre a keretből 30 millió forint felosztását jelenti. A további javaslatok várhatóan májusban kerülnek terítékre.  

Forrás: Tóth Imre

Hajdúszoboszló az elsők között mozdult meg az ukrán-orosz háború kitörésekor, az önkormányzat munkacsoportot alakított a humanitárius segítségnyújtás koordinálására saját intézményein, szervezetein kívül civilek, egyházak, vállalkozók bevonásával. A támogatási lehetőséget nyújtó hatályos kormányrendelet megjelenése alapján a képviselő-testület úgy döntött, hogy amennyiben a meghatározott időszakra érvényes támogatási igény megérkezik az önkormányzat számlájára, abból szerződések alapján nyújt támogatást. A szerződések keretében e támogatásból azok részesedhetnek, akik szálláshelyeket, illetőleg étkezést térítés nélkül nyújtanak a menedékeseknek – foglalt állást a képviselő-testület. 

Tibai Irma

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában