Belépő a modern gyárba

2022.04.07. 16:17

Új szintre lépett a Brassai-technikum és a Vitesco Kft. együttműködése

Egy egész osztálynyi diák kap lehetőséget arra, hogy vállalati környezetben fejlessze tudását választott szakmájában, a mechatronikában a három tanéves képzési idő alatt – derült ki a Debreceni SZC Brassai Sámuel Műszaki Technikumban csütörtökön tartott tájékoztatón.

Forrás: Czinege Melinda

A harminc tanulónak a Vitesco Technologies Hungary Kft. kínál gyakorlati helyet. A mechatronika a gépészet, az elektronika és az informatika ötvözete; az ilyen szakemberek magas automatizáltságú termelőberendezések hibameghatározását végzik, és javítják a hidraulikus, a pneumatikus, illetve az IT vezérelt villamosrendszereket.

 

– Végzett tanulóink sokrétű tudás birtokosai. Az életünket meghatározó eszközök, gépek működtetéséhez értenek – mondta Demeterné Orosz Erzsébet iskolaigazgató. Felidézte, a kft. 2019-ben vált az intézmény stratégiai partnerévé, idén szeptembertől pedig duális képzési helyként ismerték el. Az új szintre emelkedő együttműködésről csütörtökön informáltak minden érintettet egy karriernapon. A sajtótájékoztatót követően a tanulók, majd az oktatók és szülők számára tartottak előadást az intézményben a gyár munkatársai.

 

Szilágyi Sándor a DSZC főigazgatója reményét fejezte ki, hogy ez a nap hagyományteremtő lesz. Hangsúlyozta, a Vitesco felismerte a fontos tényt, hogy megfelelő szakember akkor lesz, ha időben, már a tanulóévek során megszólítja azokat, akikkel érdemes lehet együtt dolgozni a következő években.

- A Brassai régóta a vállalati kapcsolatokra építi az oktatását. Csak akkor tudunk jó szakembert képezni, ha a diákokat közel visszük a technológiához, amelyet meg szeretnénk tanítani

– mondta.

Szilágyi Sándor
Forrás: Czinege Melinda

A Vitesco Technologies 2018 óta van jelen Debrecenben. A vállalat a legmodernebb erőátviteli technológiák vezető nemzetközi fejlesztője és gyártója, hozzájárul az elektromos, hibrid és belső égésű motorok hatékonyabbá tételéhez. – Ez egy folyamatosan bővülő gyáregység, ezért nagyon fontos számunkra az utánpótlás. A mechatronikai technikus szakirány nagyban segíti a bővülésünket a jövőben, sok ilyen lehetőségünk lesz közép- és hosszútávon – mondta Makray Réka HR igazgató.

 

A cél, hogy a tanműhelyből megfelelő cégspecifikus ismerettel rendelkező fiatalok kerüljenek ki, akik a duális évek alatt sikeresen integrálódhatnak immár munkaerőként a szervezetbe.

 

HaBe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában