Alumni Party

2022.04.05. 20:55

Kötetlenül adhatták át a tudást a hallgatóknak

Eszmecsere, és egymás tapasztalatai által történő fejlődés – ezek voltak a MÜZLI Alumni Party kulcsszavai.

Forrás: Kiss Annamarie

Az első alkalommal megrendezett eseményen a Debreceni Egyetem Mérnöki és Üzletfejlesztési Innovációs Intézete (MÜZLI) az egykori és jelenlegi hallgatókat, valamint a hazai és nemzetközi szinten meghatározó pozíciókban lévő szakembereket, mesteroktatókat hozta össze egymással az oDEon Színházteremben kedden.


Az eseményen Ascsillán Endre, a MÜZLI intézetvezetője köszöntőjében többek között az intézet alapötletére is kitért. – Kancellár úrral úgy gondoltuk, fontos lenne a tehetségeket összefogni, és megismertetni kicsit a praktikus, és a pragmatikus dolgokkal. Ehhez azonban szükség volt olyan, a szakmájukban megkérdőjelezhetetlen tudással rendelkező személyekre, akik tetemes elfoglaltságuk mellett is tudnak időt szakítani arra, hogy az egyetemi évek óta összegyűjtött tudást átadják a hallgatóknak – emelte ki, hozzátéve, az oktatásból fakadó teoretikus tudást gyakorlati tapasztalatokkal igyekeznek kiegészíteni.


Lencsés Gergő, a GE Power globális értéklánc vezetője a MÜZLI-ben ingyenesen oktat, illetve egy innovációra és technológiára épülő magániskolát is alkotott. Az est során a hallgatóságnak elmondta, számára ez az esemény maga volt a vállalati társadalmi felelősség vállalás (angolul csr) egy remek példája. – Szeretnék átadni abból a tudásból, amit megszereztem az évtizedek során. Úgy gondolom egy modern világban 3 fő dologra kell egy nemzetnek, egy országnak odafigyelnie: az oktatásra, az egészségügyre, és az energetikára – mondta.


Dezső Attila, a Kúria közbeszerzési jogelemző csoportjának tagja szintén tanácsokkal látta el a hallgatóságot. Úgy gondolom, mindenkinek, aki az üzleti tanácsadás világában szeretne tevékenykedni, el kell fogadnia, hogy a válaszokat nem aszerint fogalmazzuk meg, melyik tanszéken mit hallgattunk. Alapvetően meg kell értenünk a problémák lényegét – emelte ki.


Bertalan Zsolt, az MVM Zrt. csoportszintű technológiai és innovációs igazgatója hangsúlyozta, a génjeiben is benne van a tudásátadás, hiszen gyakorlatilag minden felmenője fizika-matematika szakos tanár volt. – Mérnöknek mentem végül, de talán az ilyen eseményekkel a tanári oldalamat is kiélhetem. Hozzáteszem, ez nem egy egyirányú út, mi is szeretnénk a beszélgetésekből fejlődni, tanulni. 

 

PSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában