Fontos fejlesztés

2022.04.21. 13:37

Elektronikai gyártástechnológiai labort adtak át az egyetemen

A létesítmény a Debreceni Egyetem és különböző cégek együttműködésével jött létre.

Forrás: Czinege Melinda

Átadták a DE Természettudományi és Technológiai Kar Fizikai Intézetének új, elektronikai gyártástechnológiai laborját csütörtökön.

Bács Zoltán
Forrás: Czinege Melinda

Az eseményen Bács Zoltán kancellár úgy fogalmazott, az új labor nagymértékben segíti majd a mérnöki képzést. – Világszínvonalú infrastruktúrát és lehetőséget nyújt a tudás átadására. Az egyetem az elmúlt évtizedben jelentős lépéseket tett a műszaki képzés fejlesztésében, a következő néhány évben pedig még nagyobb beruházások várhatóak – mondta a kancellár.

Ailer Piroska
Forrás: Czinege Melinda

Ailer Piroska műszaki innovációért és képzésfejlesztésért felelős rektorhelyettes kiemelte, azok a hallgatók, akik villamosmérnöki alap-, rövidesen pedig mesterszakon birtokba veszik majd ezt a laboratóriumot, élményekhez juthatnak, kreatív megoldásokat találhatnak ki. – Ezzel összességében egy olyan gyakorlathoz juthatnak hozzá, amely által a jövőben megfelelő tudással rendelkező munkaerői lehetnek a különböző vállalatoknak – mondta.

Mérföldkőhöz érkeztek

Kun Ferenc, a Természettudományi és Technológiai Kar dékánja hangsúlyozta, az új létesítménnyel mérföldkőhöz érkeztek a villamosmérnök-képzés tekintetében. 

Kun Ferenc
Forrás: Czinege Melinda

– Mérnökképző karként elsődleges célunk, hogy a régiónk iparának szakemberigényét minőségi képzéssel segítsük. Illetve garantálni tudjuk a hallgatók számára a versenyképes tudás átadását – mondta. Hozzátette, a különböző cégek műszeradományai, illetve a duális képzésben való együttműködésük is szükséges a világszínvonalú körülmények kialakításához.

Vibók Ágnes
Forrás: Czinege Melinda

Vibók Ágnes, a Fizikai Intézet intézetigazgatója kiemelte, a villamosmérnök-képzés kiemelt részét képezi az intézet oktatási feladatainak. – Az új laboratórium kiváló együttműködési lehetőséget biztosít az ipari partnerekkel, különböző cégekkel. Új TDK-, és szakdolgozattémák sikeres kidolgozására, K+F tevékenységekre is alkalmas.

Battistig Gábor, a Villamosmérnöki tanszék tanszékvezetője az ünnepélyes átadáson örömét fejezte ki, hogy az ipari fejlődést, a partnercégek igényeit látva alakították ki az új labort. – Reményeim szerint olyan laboratórium ez, melyet közösen fogunk tudni majd hasznosítani annak érdekében, hogy olyan villamosmérnököket bocsássunk ki, akik a szilárd elméleti alap mellett naprakész gyakorlati ismereteket sajátítanak el.

PSZ  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában