Sport- és családi nap

2022.03.11. 13:30

„Veled Kerek a Világ”: színes programokkal várják a kicsiket

A „Veled Kerek a Világ” programjai során a gyerekek rengeteg sportágat kipróbálhatnak majd.

Forrás: Molnár Péter

A Debreceni Sportcentrum-Sportiskola (DSC-SI) május 14-én immár nyolcadik alkalommal rendezi meg a „Veled Kerek a Világ” sport- és családi napot, melynek részleteiről sajtótájékoztatón számoltak a szervezők péntek délután.

 

A Gyulai István Atlétikai Stadionban megtartott eseményen Széles Diána alpolgármester elmondta, a „Veled Kerek a Világ” program a gyerekekről szól, arról, hogy már kiskorukban a mozgás fontosságára neveljük őket. A tömegsportprogramoknak most van igazán létjogosultsága, fontos megmutatni a kicsiknek, hogy a mozgás is lehet élmény, nem csak a videójáték és hasonlóak. Nehéz a fiatalokat rábírni arra, hogy sokáig tartsanak ki valami mellett, a sport pedig éppen kitartásra tanít. Ezek a rendezvények azért is nagyon jók, mert a gyerekek mindent kipróbálhatnak, így maguktól jönnek rá, mi az, ami érdekli őket, a szülők pedig megismerhetik, hogy mégis milyen körülmények is várnak majd a csemetéikre. Ezekkel a programokkal a jövő generációját is segítjük, amely Debrecent is előreviszi – fogalmazott Széles Diána.

 

Becsky András, a szervező Debreceni Sportcentrum Kft. ügyvezetője a szervezési munkálatokról beszélt. Szavaiból kiderült, péntektől gyorsultak fel az események, munkatársai folyamatosan veszik majd fel a kapcsolatot az iskolákkal. – A sport nem csak a versenyről szól, egyre nagyobb hangsúlyt kap az egészséges életmódra való nevelés is, hiszen a sokat mozgó fiatalokból nagyobb valószínűséggel lesz egészséges felnőtt. A létesítményeinkben rendszeresen szervezünk olyan eseményeket, amelyek a szabadidősportot népszerűsítik. Számos iskolával, óvodával állunk kapcsolatban, remélhetőleg minél több fiatal látogat majd el a sportnapra. Ezekkel a programokkal bele lehet nevelni a gyerekekbe a sport szeretetét. A „Veled Kerek a Világ” az első alkalom óta nagy népszerűségnek örvend, itt van a helye az Oláh Gábor utcán, hiszen itt tudjuk a legjobban bemutatni a sportágakat – ismertette a szakember, aki egy másik igen népszerű rendezvény, a FőnixFitt kapcsán elmondta, idén április 30-án rendezik majd meg a Főnix Arénában.

 

A „Veled Kerek a Világ” program a jó nevelő munka egyik pillére – hangsúlyozta Makray Balázs, a Debreceni Sportcentrum Kft. stratégiai és sportszakmai igazgatója. – Egy ilyen programon lehet megismertetni a gyerekekkel a sportot. A DSC-SI teljes sportpalettával képviselteti majd magát május 14-én, köztük a két legújabb sportággal: kerékpárosokkal és a rövidpályás gyorskorcsolyázókkal. Nem csak sportiskola szakosztályai lesznek jelen, ott lesz a DVSC labdarúgó-, valamint kézilabda akadémiája, valamint a DEAC Kosárlabda Akadémia is. Az óvodások mellett idén bekapcsolódnak az általános iskolások is, minden kategóriában a legtöbb gyermeket hozó intézmény értékes sportfelszerelésekkel gazdagodik majd – mondta el Makray Balázs.

 

Idén is lesz rajpályázat, de a szervezők erre az évre csavartak egyet a dolgon: ezúttal a helyszínen készülnek majd el az alkotások, amelyek így később lesznek zsűrizve. A családi-, és sportnap kilenc órakor közös bemelegítéssel kezdődik, melyet kora délutánig követnek majd a színpadi programok. 

 

MSZ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában