Arany Napok

2022.03.02. 15:42

Névadójuk előtt tisztelegnek az iskolások

Több mint 30 éves hagyomány, hogy a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája Arany János téri feladatellátási helye március elején megrendezi az Arany Napokat.

Forrás: Kiss Annamarie

A programsorozaton minden évben színes programokkal, versenyekkel várják a diákokat, hogy számot adhassanak sokoldalú ismereteikről, kreativitásukról. Idén a humán tárgyak kerülnek előtérbe: versek mesék, regények köré csoportosulnak majd a vetélkedők.

 

A rendezvény ünnepélyes megnyitóján dr. Forisek Péter, a Debreceni Egyetem Tanárképzési Központjának főigazgatója, az esemény fővédnöke elsősorban a megjelent kisdiákokhoz szólt: – Az itt tanulók részei Arany János örökségének. Az egyetem gyakorlóiskoláiban a Tiszántúl legjobb tanárai, a szakma kiválóságai oktatnak. Az iskola által megteremtett lehetőségekkel élni kell. Ezek az évek arról is szólnak, hogy minél több dologban ki tudjátok próbálni magatokat, ugyanis amikor egy szinttel feljebb léptek, és középiskolások lesztek, könnyebben orientálódtok majd egy adott pálya felé – fogalmazott.

– Ebbe az iskolába hazajövök, hiszen mindkét fiam idejárt. Amellett, hogy szülőként rendkívül hálás vagyok az intézménynek, a körzetem gyöngyszemének is tartom – hangsúlyozta dr. Papp Csaba önkormányzati képviselő, majd a kisiskolásokhoz intézte szavait. – Ti vagytok a jövő nemzedék, a büszkeségeink. Biztos vagyok benne, hogy sok orvos, mérnök, jogász és tanár fog közületek kikerülni – emelte ki.

 

A megnyitót követően az intézmény oktatói és diákjai megkoszorúzták a költő szobrát az iskola előtt található Arany János téren. 

 

Panyiczki-Berényi Viktória

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában