Így áll most a munka

2022.03.23. 12:26

Kívül-belül megmutatták az épülő rendelőt Hajdúböszörményben

Háromszintes multifunkcionális szolgáltatóház épül háziorvosi és fogorvosi rendelőkkel, továbbá védőnői szolgálattal a városban.

Kiss Attila polgármester és Tiba István országgyűlési képviselő a szerdai bejáráson | Forrás: Kiss Dóra

A Petőfi Sándor utca 29. szám alatt korábban egy 1970-ben épült intézmény állt, ami sem szakmai, sem energetikai szempontból nem felelt már meg a kor elvárásainak. Most ezen a helyszínen épül meg a vadonatúj alapellátási centrum.

Csaknem egy évet késett a beruházás kivitelezésének megkezdése, mert az önkormányzatnak még nem állt rendelkezésére a szükséges összeg. Jelenleg az első emeletet építik a szakemberek

– mondta el a helyszínen szerdán, sajtónyilvános bejáráson Kiss Attila polgármester.

Forrás: Kiss Dóra

Kiemelt szerepben

 

A város egészségügyi fejlesztési programjának egyik kiemelt pontja az alapellátás javítása. Az elképzelés megvalósítása a városban működő szakrendelésre is hatást gyakorolhat, hiszen ha a szakrendelőben hely szabadul föl, akkor olyan új lehetőségeket tudnak a jövőben elindítani, mint például az egynapos sebészet.

Az emberek egészsége, valamint az, hogy milyen körülmények között látják el a helyieket, legalább olyan fontos, mint a város infrastruktúrájának fejlesztése

– hangsúlyozta Tiba István országgyűlési képviselő.

Forrás: Kiss Dóra

Az új intézmény meghatározó lesz a főtér arculatában is. Az épületet úgy tervezték, hogy az az Alföldön ismert mezőgazdasági terménytároló, a góré képét idézze. Az épület földszintjén 4-6, az alapellátást segítő szolgáltatás, üzlet kaphat helyet, míg az emeleten lakásokat alakítanak ki, amelyek az egészségügyi szakemberek ellátását biztosítják majd. Az orvosi és fogorvosi rendelőkbe új gépeket vásárolnak.

Forrás: Kiss Dóra

A beruházás összértéke 620 millió forint, aminek egyharmad részét – 215 millió forint – az önkormányzat finanszírozza. A tervek szerint néhány hónap múlva befejezik a munkálatokat a szakemberek, és idén őszre teljesen elkészül az új multifunkcionális szolgáltatóház. Ekkor megkezdődhet az intézmény falai között a rendelés és megnyithatnak az üzletek is.
 

BBI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában