Összefogás

2022.03.11. 10:43

Hétmilliós adományt juttatott el Hajdúböszörmény városa a testvértelepülésének, Beregszásznak

A helyi vállalkozók felajánlásából összeállított, egy teljes kamionnyi szállítmányt Babják Zoltán, Beregszász polgármestere vette át, aki egyben a közösség köszönetét fejezte ki minden adományozónak.

Összefogtak a testvértelepülésük lakóiért a hajdúböszörményiek

Forrás: városháza / Horváth Tamás

A hajdúböszörményi vállalkozók ezúttal mint magán­emberek adományoztak, ugyanakkor csatlakoztak hozzájuk cégek is. Volt, aki sajt­adománnyal, míg más tasakos ivóvízzel, gyermek­ápolási szerekkel, valamint húsáruval járult hozzá ahhoz, hogy hasznos csomagok jussanak el célirányosan a háború sújtotta ukrajnai lakossághoz. A hajdúböszörményi önkormányzat már február végén a testvértelepülése segítségére sietett. Kiss Attila, a város polgármestere az orosz–ukrán háború kirobbanását követően azonnal felvette a kapcsolatot Babják Zoltánnal, Beregszász vezetőjével, hogy biztosítsa őt a hajdúváros humanitárius segítő szándékáról. 

 

Még februárban átutalták 

 

A Hajdú-Bihar megyei város önkormányzata a 2022. évi költségvetés terhére kétmillió forintot különített el a háborús övezetből Beregszászba érkezők ellátására, az összeget a halaszthatatlan segítségkérésre való tekintettel még februárban át is utalták. 

 

A város vezetősége mellett korábban Tiba István, a térség országgyűlési képviselője is nagyobb mennyiségű adományt gyűjtött össze, és sok helyi magánember is támogatta a bajbajutottakat.

 

HBN 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában