Örömteli hírek

2022.02.05. 19:38

Több mint százhatvan gyermek született 2021-ben Püspökladányban

Az adatokról Tóth Lajos polgármester számolt be.

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Örömömre szolgál megosztani a nyilvánossággal, hogy hasonlóan a 2020-as adathoz (amikor 163 újszülött volt Püspökladányban) a tavalyi évben 164 püspökladányi gyermek született - olvasható a településvezető Facebook-bejegyzésében.
 

Mint írja, a születésszám évek óta kedvező statisztikai adatai is alátámasztják azon törekvésüket, hogy megnyugtató módon rendezzék a gyermekgyógyászati körzetek helyzetét. A városban tavaly kezdte meg a rendelést dr. Tóth Anita csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvos az 1. számú körzetben, idén áprilistól pedig a 2. számú körzetben kezdi meg a gyógyító munkát dr. Miklós Viktória csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvos. Így tavasztól már két körzetben is határozatlan idejű, de minimum 6 évre szóló szerződések biztosítják majd a feladatellátást. 

 

Ez a tény egyfelől megnyugtató lehet a szülők és természetesen a gyermekek számára is, másrészt pedig jelentős költségmegtakarítást eredményez az önkormányzat számára. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában