Eszközadomány

2022.02.09. 15:30

Több mint 11 millió forint értékben segítik a műszaki és természettudományos felsőoktatást

Forrás: Czinege Melinda

Az NI Hungary Kft. újabb eszközadományt adott át a Debreceni Egyetem számára szerdán, a vállalat és az oktatási intézmény két évtizedes, szoros együttműködésének újabb állomásaként.


Haladnak a korral


Az eseményen a Debreceni Egyetem tudományos rektorhelyettese, Csernoch László kiemelte, a technika robbanásszerű fejlődése, és az ezzel együtt járó, a hétköznapokban is megjelent technikai újdonságok a megfelelő szakemberek képzését igénylik a természettudományok, a műszaki és fizikai tudományok terén. – Ha a képzés során nem működünk együtt az aktuális kor műszaki, ipari vállalataival, nem vesszük figyelembe, mire van szükségük, nem gondolkodunk együtt velük, az egyetemek elszakadhatnak a valóságtól.

Az a támogatás, amelyet egy ilyen ipari vállalat nyújtani képes számunkra, a modern oktatás megvalósításának biztosítéka

– hangsúlyozta.


Hosszu Róbert az NI Hungary Kft. ügyvezetője az eseményen úgy fogalmazott, az, aki az oktatásba fektet, a jövőt építi. – Az elmúlt 20 évben próbáltunk tevékenyek lenni ezen a területen, illetve arra inspirálni a fiatalokat, hogy a műszaki pálya felé vegyék az irányt – emelte ki. Hozzátette, az egyre szorosabb együttműködésre jó példa lehet a 2019-ben – a két fél között – megkötött stratégiai megállapodás, valamint a 2021-ben létrehozott kihelyezett Mechatronikai Tanszék. Az ügyvezető kifejtette, nagyon támogatói a légkör, illetve jól megfigyelhető, szignifikáns fejlesztések történnek az egyetemen. Ehhez pedig a vállalat részéről – az adományhoz hasonló – további módszerek, eszközök átadásával járulnak hozzá.

Forrás: Czinege Melinda

A jövőbe invesztálnak

 

Makkai Csanád, az NI Hungary Kft. gyártásmérnökségi igazgatója, a kihelyezett tanszék tanszékvezetője nemrég vehette át címzetes egyetemi docens kinevezését, így személyes tapasztalatok is fűzik az együttműködéshez. – A világ változik, a mindennapjaink részévé válik az informatika, elektronika, gépészettudomány. Ebbe invesztálni kell. Hiszünk abban, ha mi élenjárók vagyunk, az oktatás velünk párhuzamosan tudja felkészíteni a jövő generációját. Ezzel az adománnyal is a képzés fontosságát szeretnénk hangsúlyozni – összegezte.


Az adomány részeként a műszaki kar mechatronikai képzési iránya 4 millió forint értékben monitorokat, szabványkönyveket, és NI termékeket, míg a természettudományi kar villamosmérnöki képzése 7,4 millió forint értékben szervergépeket, monitorokat, illetve szabványkönyveket kapott.

 

PSZ

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában