Ajándékot kaptak

2022.02.22. 11:41

Megbecsülik az ápolókat Hajdúszoboszlón

A helyi önkormányzat több éve megköszöni a magyar ápolók napján a helyi egészségügyi ellátás, gondozás e területén dolgozók áldozatos tevékenységét.

Forrás: Tibai Irma

Az önkormányzathoz kapcsolódó egységek mellett immár kifejezik elismerésüket a  mentőállomás munkatársainak is.

 

Ez évben február 21-én kereste fel Czeglédi Gyula polgármester, Biró Anita, az egészségügyi és szociális bizottság elnöke, Dede Erika, a hivatal szakmai irodájának vezetője, s Böcsödi István, a szervező Járóbeteg-ellátó Centrum igazgatója először az OMSZ helyi állomását, majd a Járóbeteg-ellátó Centrumban méltatták ajándékcsomaggal és vásárlási utalvánnyal az ápolók munkáját.

 

Köszöntő gondolatai között Czeglédi Gyula polgármester emlékeztetett, hogy a magyar ápolók napja 2014 óta Kossuth Zsuzsanna születés- és névnapja. Kossuth Lajos legkisebbik húga a 48-49-es szabadságharc idején példamutatón szervezte meg és felügyelte a sebesültek ápolását. – Akkor a sebesült katonák gyógyulásáért vívtak küzdelmet. Az elmúlt két évben pedig egy láthatatlan ellenséggel folytatott küzdelemben vesznek részt a mentőszolgálat és a helyi egészségügyben dolgozó ápolók – vont párhuzamot.  Reményét fejezte ki, hogy az egészségügyben nagyszerűen helytálló szakemberek anyagi elismerése erősödik az elkövetkező időszakban is. Megköszönve munkájukat kérte, hogy a következő időkben is a elkötelezetten végezzék feladatukat, s azt a lélekjavító hozzáállást, amire a beteg embereknek szükségük van.

 

A délidőben egymást követően megtartott kis ünnepélyeken azokra is gondoltak, akik nem tudtak időt szakítani, mert hivatásuknak kellett eleget tenni. Az állami fenntartású helyi mentőállomáson összesen 35 ember munkáját méltatta a helyi önkormányzat.  Az ápolók napi rendezvényt megszervező Járóbeteg-ellátó Centrumban pedig 28 szakellátásban, 11 alapellátásban, 3 fogászati ellátásban, 4 gyermekgyógyászati ellátásban dolgozó, valamint a kistérségi szociális szolgáltató központ 4 munkatársa részesült a jelképes elismerésben, melyeket Czeglédi Gyula és Biró Anita, az önkormányzat egészségügyi és szociális bizottságának elnöke nyújtott át.

 

Tibai Irma

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában