Háború

2022.02.25. 17:32

Kósa Lajos: a honvédség felkészült, biztosítani tudja Magyarország biztonságát

„Annyi egészen biztosan megállapítható, hogy Oroszország agressziót követett el Ukrajna ellen, Ukrajna védekezik”.

Forrás: Kósa Lajos / Facebook

Kiállunk Ukrajna területi integritása mellett, elítéljük az orosz támadást; az országok közötti konfliktusoknak nem elfogadható megoldása az erőszak alkalmazása; a béke pártján állunk és a leghatározottabban azt képviseljük, hogy Magyarországnak ki kell maradnia ebből a konfliktusból – ismételte meg a kormányzati álláspontot február 25-én Kósa Lajos a Parlament Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának elnökeként. A debreceni országgyűlési képviselő a közösségi oldalán is megosztotta: pénteken zárt ülést tartott a bizottság, meghallgatva a honvédelmi minisztert és a honvédség vezetőjét, továbbá a Belügyminisztérium közbiztonsági államtitkárát és a magyar rendőrség vezetőjét az orosz-ukrán háború miatt kialakult helyzetről. A zárt ülést számos, a nemzet biztonságát érintő érzékeny adat elhangzása indokolta.

 

– Annyi egészen biztosan megállapítható, hogy Oroszország agressziót követett el Ukrajna ellen, Ukrajna védekezik. Magyarország nem küld fegyvereket, nem küld katonának Ukrajnába. A baloldali ellenzéki vezetők ide vonatkozó javaslatait nem fogadjuk el 

– jelentette ki Kósa Lajos. Mint folytatta, olyan megoldást kell találni, amelyik garantálja a magyar emberek biztonságát, az ország biztonságát és egyúttal garantálja Magyarország biztonságos energiaellátását és azt, hogy folytatódhasson a rezsicsökkentés politikája. 

 

Súlyosan veszélyezteti az országot az – jelezte –, aki olyan kijelentéseket tesz vagy olyan akciókat szervez, amelyek közelebb vihetik Magyarországot ehhez a konfliktushoz. Hozzátette: a honvédség felkészült és biztosítani tudja Magyarország biztonságát. 

 

Több, mint valószínű, hogy a Honvédelmi és Rendészeti Bizottságnak rendszeresen kell majd ülést tartania, és tájékozódnia a kialakult válságról – derül ki még a Facebook-bejegyzésből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában