Környezetvédelem

2022.02.03. 21:00

Ismét versenyeznek a pocsaji lorántffysok

Az Agrárminisztérium a 2021/2022-es tanévre országos versenyt hirdetett a BISEL – Gumicsizmás természetvédelem program keretében „Víztükör!” címmel. A megmérettetésre az általános iskolás és középiskolás tanulók nevezhetnek két korcsoportban. A Pocsaji Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskola eddigi környezetvédelmi versenyeken elért eredményei inspirálóak, az intézmény ezúttal egy 6 fős csapattal indul. Cél a kisvízfolyások állapotának BISEL módszerrel történő vizsgálata és minősítése, élőviláguk megismerése, a vízfolyásokat veszélyeztető tényezők megfigyelése. 

 

A verseny a következő részfeladatokból áll össze: vízvizsgálati rész, elméleti feladatsor, tervezési feladat, kreatív feladat. A felsoroltakat követi a döntő. A pocsaji tanulók terepi BISEL-vizsgálatot végeztek az Ér főcsatorna és a Berettyó pocsaji szakaszán, pataknapot tartottak, előadást szerveztek szakemberek bevonásával és üzemlátogatáson vettek részt. A diákok izgatottan készülnek a következő fordulók kihívásaira – tudatta portálunkkal az intézmény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában