Párthírek

2022.01.10. 17:47

Vita a debreceni új lakóparkról

A gigantikus lakópark rossz ötlet, és nem szabad megvalósítani. Nagyarányú lakásépítésekre Debrecen déli területein van hely – véli az ellenzéki politikus.

– A városvezetés egy legalább 1000 lakásos lakópark építését tervezi a Tócóvölgybe. Ez 2–3 ezer új lakó beköltözését s 1000–1200 új autó megjelenését jelenti a környék útjain. A lakóparképítés elviselhetetlen zsúfoltsággal és a jelenlegi zöldterület legalább felének eltüntetésével járna – fogalmazott a hétfői sajtótájékoztatóján Mándi László önkormányzati képviselő (Momentum–Jobbik–LMP). Szerinte a lakópark a Nagyrét legalább a felét, 15 hektárt venne el. A Nagyrét 20 ezer környékbeli egyetlen valamirevaló zöldövezete, ahová kutyát sétáltatni, futni, sétálni, jógázni és levegőzni mozdulnak ki rendszeresen a Tócóskert és a Tócóvölgy lakói. A  gigantikus lakópark rossz ötlet, és nem szabad megvalósítani. Nagyarányú lakásépítésekre Debrecen déli területein van hely – véli a politikus.

 

A debreceni Fidesz–KDNP-frakció reagálása szerint Mándi László, a baloldal országgyűlési képviselőjelöltje és pártja a tócóvölgyi lakásprogram megvalósítását kívánják megakadályozni, nemet mondva a fejlődésre, a fiatalok otthonteremtésére. A városvezetés úgy fejleszti Debrecent, hogy minden program átgondolt, előkészített, kellően megalapozott. A Tócóvölgy a 80-as évek óta lakófunkciójú beépítésre szánt terület. A fejlesztés a Tócóvölgyi lakótelep beépítettségénél alacsonyabb intenzitású, és nagy zöldfelületei lesznek. A tócóvölgyiek szabadidejének hasznos eltöltéséért egy 30 ezer négyzetméteres közparkot alakítanak ki mesterséges tóval, sportolási és főzési lehetőségekkel. A Civaqua-program megvalósítása révén a Tócó-ér mentén 20 ezer négyzetméteren zöldsávot hoznak létre, a Vincellér utcán véderdő lesz, s folytatják a Tócóvölgy Zöld Város Programját is.

 

HBN
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában