Felnőtteket oktatnak

2022.01.11. 10:29

Képzésekkel segítik a sárréti álláskeresőket

Segítség a hátrányos helyzetűeknek.

Forrás: MW-archív

Püspökladány, Báránd, Sárrétudvari, Szerep és Bihartorda hátrányos helyzetű lakosai számára indulnak hamarosan kompetenciafejlesztő képzések a püspökladányi önkormányzat és a Nyelvkapocs Alapítvány közös pályázatának köszönhetően – tájékoztatott hétfői számában a Közbeszerzési Értesítő. A képzések lebonyolítására egy budapesti cég adta a legkedvezőbb ajánlatot. 

A két képzési turnus közül az első a foglalkoztathatóságot elősegítő fejlesztési tevékenységekre fókuszál.

Ebbe 189 püspökladányi, 34 bárándi, 38 sárrétudvari, 20 szerepi és 19 bihartordai lakost szükséges bevonnia a képzőnek. Fejlesztik a résztvevők munkavállaláshoz, digitális eszközök használatához, valamint az álláskereséshez szükséges képességét. Emellett elősegítik a munkáltatók munkaerőbázisának folyamatos minőségi biztosítását. 

A képzések második turnusa a hátrányos helyzetű aktív korú lakosság aktív munkaerőpiaci eszközökben való részesedésének elősegítését célozza. 

Ebbe 239 püspökladányi, 42 bárándi, 48 sárrétudvari, 26 szerepi és 25 bihartordai lakost szükséges a képző cégnek bevonnia. 

A feladat többek között szemléletformáló, antidiszkriminációs képzések megvalósítása a potenciális munkáltatók körében, valamint innovatív programok kidolgozása a mélyszegénységben élők, különösen a romák, valamint a hátrányos helyzetbe került emberek integrációjának támogatására, és az őket segítő szervezetek hatékonyságának javítására. A szolgáltatás teljes költsége nettó 24 és fél millió forint. A képzőnek feladata a fentieken túl a megfelelő eszközök, jegyzetek, tankönyvek biztosítása és a résztvevők toborzása is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában