Olvasói jelzés alapján

2021.12.27. 11:25

Útjavítások a Biczó kertben

Egyik olvasónk szerint a Sikló és a Zsurló utca állapota kifejezetten rossznak mondható.

Lapunk utánajárt a panasznak, s a polgármesteri hivatalhoz fordultunk a kérdéseinkkel. 
 

Megkeresésünkre arról tájékoztattak, hogy a jövő év útépítései előkészítés alatt állnak. Kiválasztásuk elsődleges szempontja az, hogy az építéshez szükséges terület az – melyet a város szabályozási terve tartalmaz – önkormányzat tulajdonában legyen, megfeleljen a műszaki feltételeknek, rendelkezzen a kivitelezéshez szükséges tervekkel, engedélyekkel, továbbá hogy minden – a terület szolgáltatási színvonalába beletartozó – közmű kivitelezési munkái befejeződjenek. 
 

Ennek az az oka, hogy az újonnan épülő burkolatot az önkormányzat nem bontja fel az útépítés lezárását követő 5 éven belül. A városban jelenleg is több utca vár aszfaltozásra, melyek sorra kerülési ideje több év is lehet. Az időközben beérkező aszfaltozási kérelmek nyilvántartásba kerülnek, és a költségvetés összeállításának tervezésekor igényként szerepelnek. 
 

A két utca szerepel a fejlesztési tervek között, ám egyelőre egyik sem rendelkezik a szilárd burkolat kiépítéséhez szükséges tervekkel, engedélyekkel. A kivitelezés a feltételek fennállása és a pénzügyi fedezet rendelkezésre állásától függően kezdődhet meg majd. 

 

PSZ 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában