Sokan támogatják a kicsiket

2021.12.28. 16:37

Még az év végén is kapott adományt a pocsaji Mesevár Óvoda

HBN

Mándoki Attiláné az adományok egy részével | Forrás: Mesevár Óvoda

A Mesevár Óvodát már az „Örökbe fogadok egy ovit” mozgalom elindulásakor – nagy érdeklődés mellett, hiszen öten-hatan is jelentkeztek érte – örökbe fogadták, így szinte az elsők között kapott segítséget ez az intézmény. Azóta pedig rengeteg hasznos dolgot kaptak, sőt, a felajánlásokról folyamatosan gondoskodnak a segítséget nyújtók. Az adomány, még ha apróságnak is tűnik, a Mesevár Óvoda gyermekeinek és munkatársainak olykor óriási támogatás. 


– Kaptunk már mosógépet, szárítógépet, ruhákat, játékokat, színes ceruzákat, fénymásoló papírt, festékeket, tisztítószereket, tisztálkodási eszközöket és szereket s még rengeteg egyéb felajánlást, amit nem soroltam fel – osztotta meg lapunkhoz eljuttatott közleményében Mándoki Attiláné, a „Fogadj Örökbe egy óvodát” projekt pocsaji vezetője. 
Kifejtette: nagy öröm megtapasztalniuk, hogy léteznek még önzetlenül segíteni kívánó emberek, olyanok, akik a felajánlásért cserébe nem várnak el semmit. 


– Az óvodánkba nagy százalékban járnak hátrányos helyzetű és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek. Közöttük sok olyan akad, aki csak itt helyben, az intézményben eszik, iszik, játszik vagy éppen rajzol – magyarázta a támogatások jelentőségét. 


Mint írta, szkeptikus volt annak idején, amikor – gondolván, hogy nem veszíthetnek vele semmit – elküldték az örökbefogadáshoz a pályázatot. Azóta viszont csak pozitív tapasztalatokat szereztek a kezdeményezés jóvoltából, sőt az elindulás óta tartják a kapcsolatot az intézményt segítő személyekkel.


A projektvezető megosztotta azt is, hogy az év végéhez közeledve ismét megkeresték az óvodát az adományozók, és zömében játékokat, írószereket, írólapot, ragasztópisztolyt rudakkal, színes kartonokat, valamint tisztítószereket ajándékoztak nekik. Ezek a felajánlások nemcsak a gyermekek mindennapjait teszik színesebbé, hanem az intézmény dolgozóinak munkáját is segítik. 

 

HBN 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában