Dícséret

2021.12.01. 15:35

Körösszegapátiban értéket teremt a közmunkaprogram

A település tízéves munkáját ismerte el a Belügyminisztérium.

Fotó: Vmirjáncki József

A Belügyminisztérium Közfoglalkoztatási és Vízügyi helyettes államtitkára levélben értesítette Tarsoly Attilát, Körösszegapáti polgármesterét, hogy az elmúlt 10 évben a közfoglalkoztatásban végzett kiemelkedő szakmai színvonalú munkájuk minisztériumi elismerésben részesült.

A járványügyi helyzetre való tekintettel ezúttal elmaradt a budapesti átadó, így a hivatalos átadót december 1-jén, Körösszegapátiban tartották.

Nagy András, a BM szakmai főtanácsadója elmondta: dicséretes, hogy a kis település közmunkásai magas szakmai szinten komoly értékeket hoztak létre. Ezt csak úgy tehették meg, ha a település vezetői a lakosság széles rétegét foglalkoztatják. Ebben pedig nagy szerepe van a képviselőtestületnek és a polgármesternek. A 10 év alatt tudtak alkalmazkodni a mindenkori körülményekhez, kihívásokhoz. Eleinte csak a helyi igényeket, majd később már a környék lakóinak igényeit is ki tudták elégíteni értékes készítményeikből. Erre jó példa a kereskedő ház létrehozása, árukkal való ellátása és működtetése.

– Régen a munkanélküliség volt a nagy gond, ma pedig a munkaerőhiányról beszélhetünk. Amit kapott a község a környező településekkel együtt, az milliárdokban mérhető. A fejlődés mértéke sokban függ a polgármester személyétől. Ma már az a jelszó, hogy nemcsak csinálunk valamit, hanem komoly értékeket hozunk létre. Ez pedig jellemző Körösszegapátira – fogalmazott Vitányi István, a térség országgyűlési képviselője.

Fotó: Vmirjáncki József

– Csapatként kell dolgozni, mert másként nincs eredmény. Büszke vagyok arra, hogy lakosaink olyan értékeket hoznak létre, mely a közeli és a távolabbi településeken is komoly értéket képvisel – emelte ki Tarsoly Attila. Hozzátette, jó időben kezdtek hozzá a fejlesztéshez, ez vezetett oda, hogy a településen lakók ma már megtalálják helyüket helyben is. Ez pedig nagy dolog. – A most kapott elismerés újabb célok megvalósítására ösztönöz bennünket – hangsúlyozta a településvezető.

Vmirjáncki József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában