Advent

2021.12.21. 14:26

Körmösdpusztán is ég a negyedik gyertya

Forrás: Vmirjáncki József

A szokástól eltérően ebben az évben a Körösszegapátihoz tartozó Körmösdpusztán gyújtották meg advent negyedik gyertyáját. A nemrég felújított református kistemplomban szépen feldíszített karácsonyfa várta a szeretetgyertya meggyújtására érkezőket. 

 

Dr. Szabóné Kurucz Tímea református lelkész köszöntötte a megjelenteket, s elmondta, hogy többen Körösszegapátiból is jelen vannak. Köztük olyanok, akik valamikor a kistelepülésen éltek. Ezzel is igazolják azt, hogy ragaszkodnak a helyhez, ahol valamikor laktak. 

 

Szabó Lajos és Szabó Bence, az iskola tanulói adventi áhítatot olvastak fel, Gulyás-Papp Emőke pedig verset mondott a szeretetről. Ezután Tarsoly Attila Körösszegapáti és Körmösdpuszta polgármestere köszöntötte a megjelenteket és elmondta, a rendezvényen megjelentek igazolják azt, hogy az itt lakó emberek szívesen részt vesznek a szeretetet jelképező gyertya meggyújtásánál. 

 

A Körmösdpusztán élő asszonyok megvendégelték az ünnepi összejövetelen résztvevőket sok finom tésztával és teával. 

 

Vmirjáncki József

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában