fotókkal

2021.12.01. 16:50

Idén már a nyolcadik út vagy útszakasz felújítását zárták Hajdúböszörményben

Szerdán átadták a Vásár tér 240 méteres, valamint a II. Rákóczi Ferenc utca – Baross tér 420 méteres új aszfalttal ellátott szakaszát is.

Fotó: Kiss Annamarie

Kiss Attila polgármester úgy fogalmazott, ez a nyolcas szám még akkor is sok, ha a településen körülbelül kétszáz utca van. Hozzátette, persze lehetne több is, azonban mint egy házfelújításnál, úgy a város fejlesztésénél sem lehet mindent egyszer megcsinálni, sorban haladnak. Tudatta, a most elkészült utak aszfaltozására 40 millió forintos pályázati támogatást nyertek, ehhez az önkormányzat pedig 20 millió forintnyi önerőt tett. Arról is beszélt, folytatás következik, hiszen a TOP Pluszból és egyéb forrásból a jövő évben legalább ennyi, de inkább több utat szeretnének rendbe rakni a városban.

Tiba István országgyűlési képviselő rámutatott, az utak megújítása, építése csak egy feladat egy város működtetésében, számtalan olyan a más jellegű munkák is vannak, amelyek a közösség összekovácsolásában, a szabadidő-eltöltés kedvezőbbé tételében fontosak. – Egy dolog biztos, amikor polgármester úrral 2021-27-es időszak fejlesztési lehetőségeiről beszélünk, akkor kiemelten fontos mindkettőnk számára, hogy gyorsuljon az az ütem, ami ebben az évben elkezdődött – mondta. Úgy véli, Hajdúböszörmény ebben az évben is töretlenül fejlődött, hangsúlyozta, a következő hat éves fejlesztési ciklusban pedig robbanásszerű növekedés előtt áll a település. – A következő időszak pályázati lehetőségei és egyéb források révén nagy volumenű beruházások lehetnek és lesznek is itt – mondta a képviselő bízva abban, hogy mindezek csökkenteni fogják azok számát, akik kritikával illetik az önkormányzatot. Tiba István kitért arra, a jövőben is mindent megtesz azért, hogy megvalósuljanak azok a tervek, amelyeket a városvezetés megfogalmaz.

KD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában