Ajándékok a fa alá

2021.12.14. 18:41

Gyermektársaiknak gyűjtöttek a Debreceni Nemzetközi Iskola diákjai

A Debreceni Nemzetközi Iskola is csatlakozott azokhoz az intézményekhez, melyek a karácsony előtti hetekben felajánlásokkal támogatják a Debreceni Karitatív testület gondozottait.

Forrás: Molnár Péter

A szervezet kedd délután vehette át az oktatási intézmény vezetőjétől, Pakurár Miklósnétól azt a csaknem kétszáz ajándékcsomagot, amit a diákok és a szülők közösen állítottak össze a nehéz sorsú gyerekeknek karácsonyi ajándék gyanánt. Az igazgatónő elmondta, hogy a Pallagi úti intézmény immár harmadik alkalommal csatlakozik a karitatív testület év végi akciójához. 

– Remélhetően azoknak is megédesítjük az ünnepét, akik lehet, hogy más ajándékot nem találnak majd a fa alatt. Mindent elkövettünk, hogy olyan meglepetéseket találjanak majd a gyerekek ezekben a dobozokban, amik valóban örömöt szereznek nekik – fogalmazott. 

 

Mint elmondta, fontosnak tartják azt is, hogy személyes példákkal tanítsák meg a gyerekeket arra, milyen jó adni mindig, de az ünnep közeledtével különösen. Kiss István diákönkormányzati elnök az iskola első karácsonyi adománygyűjtő vásárának szervezésében és lebonyolításában is részt vett, és mint fogalmazott a, kezdeményezés teljes bevételét, több mint hatvanezer forintot fordítottak tisztálkodószerek és tartós élelmiszer beszerzésére, melyet szintén a Debreceni Karitatív Testületnek ajánlottak fel, melynek tiszteletbeli elnöke, Kiss Ábel Lukács kiemelte: a gyerekek „hozzák magukkal” azt a szándékot, mely szerint másoknak is jót akarnak, így őket kell a legkevésbé érzékenyíteni, míg a felnőtteket ennél már jóval nehezebb. Tudatta azt is, hogy a többi felajánláshoz hasonlóan a kedden átvett ajándékokat is szortírozni fogják, hogy minden gyermek a számára legmegfelelőbb csomag jusson el. A szülői munkaközösség elnöke, Sebestyén-Bodrogi Anett hangsúlyozta, hogy jövőre még nagyobb részt kíván vállalni az iskola a testület karácsonyi akciójából, végül Rózsahegyiné Juhász Éva ismertette a szervezet tevékenységének legfontosabb tudnivalóit.

 

SZD

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában