tábla jelzi majd

2021.12.02. 10:35

Felújítás miatt súlykorlátozás lesz a Keleti-főcsatorna hídján

December 9-től 20 tonnás összsúlykorlátozás lép érvénybe a Keleti-főcsatorna hídjánál, kivételt csak a buszok képeznek majd.

20211312_Abádszalók_Elkezdődött a Fegyvernek-Tiszafüred közötti út abádszalóki szakaszának felújítása_Kép: Ujvári László_ÚN

Fotó: Illusztráció / MW-archív

A Magyar Közút Hajdú-Bihar Megyei Igazgatósága kezelésében lévő 3406 jelű ök. út 8+400 16+400 km szelvény közötti szakaszának felújítására kell számítani ebben az évben. A felújítás alatt lévő útszakaszon szintén megújul a 13+211 km szelvényben lévő Hajdúszoboszló utáni 21. sz. Keleti-főcsatorna híd. A kivitelezési munkák során, a híd tartószerkezeti elemeinek feltárása közben olyan mértékű korróziós károkat fedeztek fel, amelyek a híd teherbírását csökkentik, így további beavatkozásokat kell elvégezni. Minderről a hajdúszoboszlói polgármesteri hivatal tájékoztatta a lakosokat a " target="_blank" rel="noopener noreferrer">közösségi oldalán. Ezeknek a beavatkozásoknak a tervezése és kivitelezése várhatóan 2022. első félévében történik majd meg.

Az eredeti teherbírás helyreállításáig az üzembiztonság és a balesetmentes közlekedés feltételeinek biztosítása érdekében szükséges a hídon a 20 tonna összsúlykorlátozás kivéve autóbusz közlekedés korlátozás bevezetése. A 20 tonnás összsúlykorlátozás előjelző táblarendszerét 2021. december 9-én helyezik ki az utakra.

Az előzetes számítások szerint a korlátozás a jövő év második félévéig maradhat érvényben. Az eredeti forgalmi rend visszaállításáig a közlekedők türelmét és megértését kérik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában