átadták

2021.11.15. 07:13

Több ütemben újult meg a nánási csarnok

Most a Magyar Kézilabda Szövetség támogatásával közel 300 millió forintos fejlesztés valósult meg.

Kívül-belül megújult a Somorjai László Városi Sportcsarnok | Fotó: önkormányzat

Szombat délután Hajdúnánáson az NB II.-es férfi kézilabda-mérkőzés szünetében adták át a teljes felújításon átesett Somorjai László Városi Sportcsarnokot. A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) támogatásával valósult meg a közel 300 millió forintos fejlesztés, a sportcsarnok 1993-ban épült, és azóta is központi szerepet tölt be a város diákjainak, sport­egyesületeinek és a környező településekről érkező sportolni, versenyezni vágyó fiataljainak életében – írja közleményében az önkormányzat.

Kívül-belül megújult a Somorjai László Városi Sportcsarnok | Fotó: önkormányzat

Korszerű épület lett

Az elmúlt években az épületen három ütemben történtek felújítások. Belügyminisztérium által nyújtott támogatásból valósult meg 2013-ban a szociális épületrész külső homlokzati felújítása keretében a lefagyott vakolat teljes cseréje, az épület energetikai jellemzőinek javítása és a tetőszerkezet beázásainak megszüntetése. 2014-ben a szociális épületrész teljes körű felújítása során történt meg az öltözők, vizesblokkok és közlekedőhelyiségek korszerűsítése. 2016-ban szintén az MKSZ által biztosított támogatásból a pályaburkolat felújítása is megtörtént.

A felújítás során elvégezték a héjazat komplett cseréjét, homlokzati és lábazati hőszigetelést, a nyílászárók cseréjét és az érintett épületbádogozási munkáit, a padlóburkolat védelmét. Az elavult gázkazán és gázos termoventilátorok cseréje szintén ebből a forrásból valósult meg, új indirekt fűtésű melegvíz-tárolót telepítettek, a fűtési rendszer átalakításával pedig új gázfogyasztó berendezéseket építettek ki. Új és energiatakarékos világítás, valamint vezérelhető árnyékolás kiépítése történt meg, mely jelentősen hozzájárul az épület biztonságos és korszerű üzemeltetéséhez. A világítás energiatakarékos LED-es kivitelű lett.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában