Covid

2021.11.26. 13:46

Szervezetten halad az oltási akcióhét

Rövid várakozási időről, segítőkész ápolókról és a katonákról számoltak be az oltást igénylők Debrecenben.

Fotó: Hajnal László

Folyamatosan érkeztek az oltópontokra az emberek az oltási akcióhét ötödik napján is. Mint ismeretes, az akcióhetet további egy héttel – december 5-éig – meghosszabbította a kormány. Péntek délelőtt a debreceni Kenézy Gyula Kórház Járóbeteg Szakellátási Központjánál (OTI) jártunk. Az oltást igénylőket immár nem a Modem felőli bejáratnál, hanem a Bethlen utcai főbejárat felől fogadják, a beléptetést a katonaság biztosítja. A sorban állás a nappali órákban gyakorlatilag minimális időt vesz igénybe, és kiegyensúlyozottan halad, az épület előtt kevesen várakoznak.

A helyszínen megtudtuk, kígyózó sorokra főként a reggeli órákban és késő délután lehet számítani. A megkérdezettek közül legtöbben a harmadik oltást vették fel, de volt, aki az elsőre jelentkezett.

– Nagyon gyorsan és jól szervezetten halad az egészségügy részéről is az oltás, és a katonákat is csak dicsérni tudom. Az ápolók kedvesek, a doktornő pedig olyan óvatosan adta be a vakcinát, hogy alig lehetett megérezni a szúrást – mondta Kovács Margó. Az 50-es éveiben balmazújvárosi hölgy az orosz Szputnyikot-vakcinát kapta első két alkalommal, de annak hiányában harmadikként a Pfizert választotta.

Szintén a harmadik oltás felvételére érkezett Szabó Erzsébet. Őt 22 éves lánya is elkísérte, aki viszont első vakcináját kapta meg. Mint mondták, a családban volt egy súlyosabb lefolyású megbetegedés, a fiatal lány emiatt döntött amellett, hogy beoltatja magát. Cho egy barátjával érkezett az oltópontra. A Műszaki Egyetemen tanuló külföldi diák mindhárom vakcinát Debrecenben kapta meg. Véleménye szerint kritikus fontosságú az átoltottság biztosítása.

– Fontos lenne, hogy mindenki felvegye az oltást, hiszen így tudjuk megvédeni egymást és a családunkat. Azt azonban nem támogatom, hogy amiatt küldjenek el valakit a munkahelyéről, mert nincs beoltva – véli Kardos Józsefné.

Nagy Mária párja kérésére érkezett az OTI-hoz. A 78 éves debreceni hölgy már szeptemberben megkapta a harmadik vakcinát, férje azonban kórházban volt, és csak járókerettel tud közlekedni. Az oltópont megközelíthetőségéről érdeklődött, és örömmel fogadta az akcióhét meghosszabbítását is.

HL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában