kiírták a közbeszerzést

2021.11.30. 16:01

Párhuzamos út épül a debreceni Kanális utcával

A Mandolás utca építésének második ütemére indított közbeszerzési eljárást a debreceni önkormányzat.

Szeretnék összekötni a kerékpárutakat Hamarosan átadják a Nyírbátort és Nyírgyulajt összekötő kerékpárutat. 20210729 Nyírbátor Fotó: Sipeki Péter SP Kelet-Magyarország

Fotó: illusztrácó / MW-archív

A november 29-ei Közbeszerzési Értesítőben megjelentek szerint a Kanális utcával párhuzamosan tervezett települési gyűjtőút (Mandolás utca) kivitelezési munkáit kell elvégezni.

A beruházás során 725 méter hosszan települési gyüjtőutat építenek észak – déli irányban a Halász utcával szemben lévő körforgalom északi ága, valamint a Gázvezeték utcán kialakítandó négyágú körforgalmú csomópont között. A tervezett 2x1 sávos utat 10,5 méter koronaszélességgel, 7,5 méter burkolatszélességgel és kétoldali 1,5-1,5 méter széles tömörített földpadkával alakítják ki.

Keleti irányban egy közel negyven méteres szakasz a kivitelezendő utat és a Kanális utcát köti majd össze.

A Gázvezeték utca és a Kanális utcával párhuzamosan tervezett gyűjtőút kereszteződésében egy 97 méter körpályájú körforgalmú csomópont lesz megépítve, négy csatlakozó ággal. Az északi ág folytatásában, a Kanális utcával párhuzamosan alakítanak ki egy 125 méter hosszú szakaszt, mely a tervezési szakasz végén csatlakozik a Kanális utcához.

A beruházás során több mint másfél kilométeren zárt csapadékvíz csatorna létesül, valamit 3 csapadékvíz tározó is épül. A Gázvezeték utca – Mandolás utca torkolatában kialakítandó új körforgalmi csomópont érinti az ottani földkábel és a szabadvezeték hálózatot, amelyeket új nyomvonalra kell kiváltani, illetve utólagos védelemmel ellátni. Az elektromos kivitelezési feladat része a tervezett települési főút szabványos közvilágításának kialakítása is, többek közt 42 darab közvilágítási vasbeton oszloppal.

Az ajánlatokat december 28-ig várják.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában