sziréna 2020

2021.11.29. 07:47

Négyezernél is több eseménye volt a megyei tűzoltóknak az elmúlt évben

Kovács Ferenc tartott évösszegző beszámolót a megyeházán | Fotó: hbmo

A megyei közgyűlés pénteki ülésén a testület egyebek mellett tájékoztatót hallhatott a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2020. évben végzett tevékenységéről.

Kovács Ferenc tartott évösszegző beszámolót a megyeházán | Fotó: hbmo.hu

Kovács Ferenc tűzoltó dandártábornok a beszámolójában hangsúlyozta, a munkát tavaly alapjaiban határozta meg a világméretű Covid–19-járvány, új kihívásokat hozva. Az igazgatóság a kórházak ellenőrzésében, a létfontosságú vállalatok védelméhez szükséges információk összeállításában vett részt, emellett kaptak feladatot a kórházakhoz rendelt kollégiumok ellenőrzésében és a különböző logisztikai biztosítások felmérésében, a szűrőközpontokon keletkező veszélyes hulladék elszállításában, valamint a szociális intézményekben végzett, oltással összefüggő logisztikai feladatok biztosításában is. Önkéntes mentőszervezeteik több alkalommal segítettek a rászorulók ellátásában, illetve néhány közintézmény fertőtlenítésében is részt vettek.

A megyei tűzoltóságok beavatkozási tevékenységét alapvetően a területi sajátosságok és az időjárási körülmények határozták meg. 2020-ban az igazgatóság működési területén összesen 4359 tűzoltói esemény történt, amely az előző évhez viszonyítva 6 százalékos csökkenést jelent. Tűzeset 923 történt, ez a szám 15 százalékkal kevesebb, mint 2019-ben. Tízszázalékos emelkedést mutat viszont a műszaki mentések száma; 1942 alkalommal kellett vonulniuk az egységeknek fakidőlésekhez, vízkárokhoz, közúti balesetek műszaki mentéseihez. Vihar okozta károk elhárításában 386 esetben vettek részt a megye tűzoltói – olvasható a megyei önkormányzat kivonatában.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában