Fotók

2021.11.20. 16:27

Karitatív munkát végeztek a görögkatolikus fiatalok

Több zsák szemetét gyűlt össze a debreceni Petőfi téren.

Fotó: Kiss Annamarie

Szemetet szedtek a görögkatolikus fiatalok szombaton a debreceni Petőfi téren. A találkozó annak a lelki zarándokútnak volt a része, amire Ferenc pápa hívja a fiatalokat a lisszaboni ifjúsági világnapra készülve. A cívisvárosban, az Attila téri Hit és Kultúra Látogatóközpontba várták akár egyénileg, akár csoportosan az érdeklődőket. A résztvevők a szemétszedés mellett lakásotthonokban szerettek volna segédkezni, azonban a járványhelyzet miatt azt elnapolták.

Tavasszal találkoznak újból

Domokos Zsolt diakónus, a Hajdúdorogi Főegyházmegye ifjúsági referense a Naplónak elmondta, több résztvevőre számítottak, de a negyedik hullám sokakat távol tartott. – Többször szerveztünk már hasonló napokat, eddig mindig nagy volt az érdeklődés, de most kevesebben jöttek el. Körülbelül harminc fiatal vette ki a részét a jószolgálati munkából. Az érdeklődők közt voltak gimnazisták és egyetemisták egyaránt, akik láthatóan nagyon jól érezték magukat. Az ország több pontjából érkeztek segítők, ezért a hulladékszedő akció előtt rövid elmélkedésre, csoportos játékokra invitáltuk a segítőket. Igaz, a hasonló eseményeken hozzávetőleg százan is szoktunk lenni, de mindenképpen példamutató, hogy a mostani helyzetben ennyien segíteni akartak – mondta. Majd megjegyezte, legközelebb csak a tavaszi időszakban fognak efféle akciókat szervezni.

NE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában