Kávézó is lesz a parkban

2021.11.15. 20:49

Jól haladnak a munkálatok a Sziget-kékben

2022 tavaszára készül el Debrecen megújult játszótere.

Fotó: Széles Diána Facebook-oldala

„Jól haladnak a munkálatokkal, a gyerekekhez hasonlóan én is nagyon várom már, hogy készen legyen!” – írta Széles Diána alpolgármester november 15-i Facebook-posztjában, miután a kivitelezőkkel megtekintette a Sziget-kékben zajló fejlesztést.

Mint ismert, a nagyerdei Ötholdas Pagony helyén az előzőnél egy kétszer nagyobb játszótér épül, ahol többek között kávézó és 450 négyzetméteres zárt, rendezvényteremmel felszerelt központi épület is lesz. Az ingyenesen látogatható közösségi parkban olyan játék- és mászóelemek is helyet kapnak, amelyekkel akár a 15-16 évesek is szórakozhatnak. A kivitelezőnek hét hónap áll rendelkezésre a munkálatok befejezéséig, így az 1,1 milliárd forintból megújuló és bővülő, a régióban egyedülálló Sziget-kék már tavasszal fogadhatja a debreceni családokat.

https://haon.hu/debrecen-hirei/epul-a-korszeru-negyevszakos-sziget-kek-debrecenben-5674622/

A park névváltoztatásának egyik oka az volt, hogy Szabó Magdára és Sziget-kék című meseregényére játékosan hívják fel a figyelmet, ezzel átadva és erősítve a debreceni identitást és lokálpatriotizmust, melynek részeként a Szabó Magda Emlékházzal együttműködve ingyenes programokat szerveznek majd a megújult Sziget-kékben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában