Fejlesztés

2021.11.26. 10:19

Indulhat a 4-es főút négysávosításának tervezése

Lezárult a Debrecen–Hajdúszoboszló közötti út fejlesztésére kiírt közbeszerzés.

Dugó az ebesi kereszteződésnél

Fotó: Napló-archív

Egy budapesti székhelyű cég nettó 395 millió forintos ajánlata bizonyult a legjobbnak a 4-es számú főút Hajdúszoboszló és Debrecen közötti négysávosítása kapcsán – derült ki a közbeszerzés bírálati szakaszának november 23-i lezárulása után.A beruházó Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. a szerződéskötési moratóriumot – december 3. – követően köthet szerződést a budapesti céggel. A nyertes ajánlattevőnek hatszázhatvanöt munkanapja lesz a feladat elvégzésére.

Ebes belterületén is

Az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerben elérhető részletes információk szerint a tervezéssel érintett szakasz 12,1 kilométernyi út három darab külön szintű csomóponttal és egy új körforgalommal. A négysávosítás a hajdúszoboszlói keleti elkerülő csomópontjától a 4-es számú főút debreceni István úti kereszteződéséig tart majd. Ebes belterületén közel 1 kilométer új út megtervezése – a Rákóczi és a József Attila utcák közötti útszakaszhoz csatlakozva – szintén a munka része, miként az Ebes és Debrecen közötti kerékpáros-kapcsolat biztosítása is; utóbbi a már meglévő Ebes–Hajdúszoboszló-bicikliút figyelembevételével.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában