Mentorprogram

2021.11.23. 09:10

Hallgatók segítik társaikat a Debreceni Egyetemen

Tutori feladatokat látnak el.

Fotó: unideb

Az őszi félévben harmadik alkalommal hirdette meg a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar Angol-Amerikai Intézete online mentorprogramját, a Writing Centert, amelyben mester- és tanárszakos, szenior, valamint PhD-hallgatók tutorként, coach-ként segítik alsóbb éves társaik tanulmányait.

A program célja a lemorzsolódás csökkentése, a tehetséges, de esetleg még nyelvi problémákkal küzdő magyar és külföldi hallgatók támogatása, összességében a felsőoktatás színvonalának fejlesztése.

A projektben most 12 hallgató lát el tutori feladatokat, őket jelentkezési anyagaik alapján választották ki, és külön felkészítésben is részesültek – írja a hirek.unideb.hu. Közülük többen már részt vettek az előző félévek munkájában is, melynek során két-három társuk tanulmányait segítik, elsősorban esszék és beadandók ellenőrzésével, emellett közreműködnek az EYE-ra, vagyis a nyelvi alapvizsgára történő felkészítésben is. A teljes program online zajlik, az e-learning rendszer segítségével, a munkát ebben a félévben az Angol-Amerikai Intézet két oktatója, Lénárt-Muszka Zsuzsanna tanársegéd és Venkovits Balázs adjunktus, az intézet megbízott igazgatója koordinálja. A mentorok között feladatot vállaltak az intézet külföldi: Tunéziából, Albániából és Marokkóból a Debreceni Egyetemre érkezett hallgatói is.

A Writing Center továbbra is várja az angol szakos hallgatók jelentkezését, akik szeretnének bekapcsolódni a munkába, hiszen a program folytatódik a tavaszi félévben is, és a tanév végén zárul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában